Ново проучване разкрива основната причина, поради която собствениците на Tesla продават автомобилите си: „Перфектен пример за щетите върху марката“

...
Според проучване сред 5000 собственици на Tesla Model 3, основната
Коментари Харесай

Според проучване сред 5000 собственици на Tesla Model 3, основната причина, поради която те продават колите си и преминаването към друга марка се дължи на проблемите им със съоснователя и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, съобщи Electrek.

Над 21% от анкетираните хора посочват „неодобрението на Илон Мъск“ като основна причина за ходене далеч от Тесла. Въпреки това, допълнителни 17,8% посочват „недоволен от възприемането на марката на Tesla“ като основна причина.

Като се има предвид, че Мъск се е позиционирал като публично лице на компанията, изглежда разумно да се предположи, че за някои клиенти, тези две неща са свързани.

В миналото Мъск се опитваше да се маркира като независим или политически двупартиен, но през последните години все повече клони към крайни позиции. Той се е хванал за теории на конспирацията относно ваксината срещу COVID-19 и последователно насърчава трансфобията, заедно с редица други поведения, които биха могли да бъдат счетени за противоречиви от много собственици на Tesla.

Всичко това, изглежда, е довело някои потребители да избягват марката електрически автомобили. Въпреки че със сигурност е възможно главните изпълнителни директори и акционерите на други производители на автомобили да споделят подобни възгледи с Мъск, никой от тях не е толкова склонен да ги излъчи публично.

През годините хората, които искаха да купят електрическа батерия превозното средство имаше малко възможности за избор освен Tesla. Сега големите производители на автомобили правят свои собствени електромобили, давайки много възможности на екологично настроените потребители.

Стотици коментатори на Electrek се включиха по въпроса, като много от тях придадоха доверие на идеята, че Илон Мъск е двигател на потенциала клиенти далеч от Tesla.

„Ние сме идеален пример за щетите върху марката“, пише един коментатор. „Имайте 3 Тесла. Вместо да купим 4-ти, ние не купихме нов S, за да заменим нашия оригинален S, анулирахме поръчката си на Y и вместо това направихме депозит за Rivian SUV. Един наш добър приятел щеше да си купи Tesla, но просто не можа да го издържи заради Илон Мъск. В крайна сметка си купих друга кола.“

„Не са само неговите злобни и луди лудории в социалните медии. Това са и неговите долнопробни и понякога груби решения, когато става въпрос за притесненията на клиентите (които не са в Twitter), пише друг. „Разбира се, хора като мен са изключително доволни като цяло от нашия Model 3s. Но цялостното поведение на Мъск влияе негативно на търсенето на автомобили Tesla от купувачите за първи път.”

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която прави лесно е да помогнете на себе си, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР