Ново проучване на изследователи от Харвардското медицинско училище установи, че

...
Ново проучване на изследователи от Харвардското медицинско училище установи, че
Коментари Харесай

Мъжете, които редовно вдигат тежки предмети, имат по-висок брой сперматозоиди

Ново изследване на откриватели от Харвардското здравно учебно заведение откри, че мъжете, които постоянно подвигат тежки предмети на работа, имат по-висок брой сперматозоиди.
 
Проучването е част от кохортата за околна среда и репродуктивно здраве (ERH), клинично изпитване, което има за цел да изследва по какъв начин химикалите в околната среда и методът на живот въздействат върху репродуктивното здраве.

„ Вече знаем, че упражненията са свързани с голям брой изгоди за човешкото здраве, в това число репродуктивното здраве, само че няколко изследвания изследват по какъв начин професионалните фактори могат да допринесат за тези изгоди “, сподели първият създател Лидия Мингес-Аларкон, доцент в Harvard Medical и съ-изследовател на изследването за SRH.

„ Тези нови открития допускат, че физическата интензивност по време на работа също може да бъде обвързвана със обилни усъвършенствания в мъжкия репродуктивен капацитет “, сподели тя.

Безплодието е възходящ проблем, който може да бъде породен от редица комплицирани фактори. Въпреки това, към 40 % от случаите на неплодородие могат да бъдат приписани на мъжки фактори като брой на сперматозоидите, качество на спермата и полова функционалност.

По-специално се счита, че броят на сперматозоидите и качеството на сперматозоидите способстват главно за възходящите равнища на неплодородие при мъжете: предходен разбор на изследователския екип на OSRH откри, че измежду мъжете, търсещи лекуване за неплодородие, броят и качеството на сперматозоидите са намалели с цели 42 % през интервала от 2000 до 2017 година, пише Harvard. 

„ В допълнение, има от ден на ден доказателства, че мъжкото неплодородие е обвързвано с постоянно срещани хронични болести като сърдечно-съдови болести и автоимунни болести, наблягайки по-широкото значение на мъжкото репродуктивно здраве “, сподели Мингес-Аларкон.

Изследването на SRH е взаимен план на Харвардското учебно заведение по публично здраве. T. H. Chana и Mass General за оценка на въздействието на факторите на околната среда и метода на живот върху плодовитостта.

SRH събра проби и данни от изявленията от повече от 1500 мъже и дами, а актуалното изследване се концентрира върху подгрупа от тези участници, в това число 377 мъже сътрудници в двойки, търсещи лекуване в център за лекуване на неплодородие.

Изследователите откриват, че мъжете, които постоянно подвигат или местят тежки предмети по време на работа, имат 46% по-висока централизация на сперматозоиди и 44% по-висок сбор на сперматозоидите спрямо тези, които правят по-малко физически труд.

Мъжете, които оповестяват за повече физическа интензивност на работното място, също имат по-високи равнища на мъжкия сексуален хормон тестостерон и, парадоксално, на женския хормон естроген.

„ Противно на това, което някои хора си спомнят от часовете по биология, „ мъжки “ и „ женски “ хормони се срещат и при двата пола, само че в разнообразни количества “, сподели Мингес-Аларкон, който също е старши помощник в учебно заведение Чан в Харвард. Ние допускаме, че непотребният тестостерон се трансформира в естроген, което е прочут метод за поддържане на естествени равнища и на двата хормона в тялото. "

Въпреки че актуалното изследване откри връзка сред физическата интензивност и плодовитостта при мъжете, търсещи лекуване за неплодородие, ще са нужни спомагателни проучвания, с цел да се удостовери дали тези констатации са годни за мъжете от общото население. Изследователите също по този начин се надяват, че бъдещите проучвания ще разкрият главните биологични механизми.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР