Ново проучване на Европейския съвет за външни отношения (ECFR), цитирано

...
Ново проучване на Европейския съвет за външни отношения (ECFR), цитирано
Коментари Харесай

Скок в десния популизъм показва проучване на общественото мнение за Евроизбори 2024

Ново изследване на Европейския съвет за външни връзки (ECFR), представено от " Политико " предвижда преимущество на изборите за Европейски Съюз през юни за Популистката десница.
Прочетете още
Анкетата, оповестена в сряда, прогнозира огромни облаги за крайнодясната секта Идентичност и народна власт, която може да завоюва 40 места за общо 98, трансформирайки се в третата по величина група в Европейския парламент. Дясната група на Европейските консерватори и реформисти (ECR) също се чака да реализира облаги.

Въпреки тези прогнози, изследването демонстрира, че актуалните проевропейски сили на Европейската национална партия (ЕНП), Социалистите и демократите (S&D) и  " Обнови Европа " към момента могат да съберат болшинство в Народното събрание.

С толкоз доста повече евродепутати отдясно, центърът на тежестта в Народното събрание ще се измести от демократичната група " Обнови Европа " към ЕНП.

" Очакваме ЕНП да остане най-голямата група в парламента и затова да резервира по-голямата част от властта за установяване на дневния ред, в това число върху избора на следващия председател на Комисията ", сподели Саймън Хикс, професор по сравнителна политика в Европейския академични институт, в своя отчет.

ЕНП може да успее да се отърве от лявото болшинство, в това число " Обнови Европа ", социалистите и Зелените, което е от решаващо значение за насърчаването на климата и зелените политики от 2019 година насам. Но ще има въпроси, изключително за водача Манфред Вебер, по отношение на дали ЕНП въпреки всичко ще изключи съдействието, публично или по различен метод, с крайната десница.

" Това значи, че не могат да създадат нищо без нас ", сподели почитан член на ЕНП в Народното събрание пред " Политико ".

Временният водач на " Обнови Европа "  Малик Азмани сподели:

" Заплахата от Европейски парламент с крайната десница отпред е действителна. В ерата на рецесии и геополитическа неустановеност обединена Европа, която предлага решения, а не повече разделения, е нужна повече от всеки път. "

Нидерландският евродепутат от Зелените Бас Айкхаут атакува Азмани, като се пошегува, че той би трябвало да поддържа връзка с водача на своята партия VVD в Нидерландия, който води съдружни договаряния с крайнодясната партия PVV на Герт Вилдерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР