Ново проучване издига хипотезата, че най-разпространените детски алергии вероятно имат

...
Ново проучване издига хипотезата, че най-разпространените детски алергии вероятно имат
Коментари Харесай

Много от детските алергии са предизвикани от антибиотици

Ново изследване издига хипотезата, че най-разпространените детски алергии евентуално имат връзка със състава на избрани чревни бактерии. А това се е случило поради постоянен банкет на антибиотици. 
Екип от Университета на Британска Колумбия твърди, че съставът на чревната микробиота на бебето може да помогне за предсказание и евентуално попречване на положения като сенна хрема. Проучването следи 1115 деца от раждането до петгодишна възраст, като над половината от тях развиват най-малко един тип алергия.
„ Стотици милиони деца по света страдат от алергии “, споделя доктор Стюарт Турви, професор в катедрата по педиатрия. „ Важно е да разберем за какво това се случва и по какъв начин може да бъде предотвратено. “
Изследването е неповторимо в едновременния разбора на произхода на четири разнообразни алергии. Учените търсили отговор на въпроса по какъв начин те са свързани със състава на чревната микробиота на бебето. „ Това са механически разнообразни диагнози, всяка със личен лист от признаци, тъй че множеството сътрудници избират да ги учат самостоятелно “, споделя доктор Чарисе Петерсен от екипа. „ Но когато погледнете какво не е наред на клетъчно равнище, те в действителност имат доста общи неща. “
Учените оценили микробиомите на червата на децата, вземани когато бебето е било на три месеца и на годинка. От изследваните деца 523 не посочили признаци на алергии, а 592 са диагностицирани с едно или повече алергични разстройства.
Фактори като режим на хранене, способ на раждане, географско местонахождение и излагане на антибиотици могат да повлияят на чревната микробиота на бебето.
Според учените използването на антибиотици през първата година от живота е по-вероятно да докара до по-късни алергични разстройства, а кърменето през първите шест месеца е мощна отбрана както против инфекции, по този начин и за чревния микробиом. Разработването на лечения, които трансформират тези взаимоотношения по време на ранна детска възраст, затова може да предотврати развиването на всевъзможни алергични болести в детството, които постоянно остават за цялостен живот.
Изследването е оповестено в списанието Nature Communications.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР