Ново противопоставяне между президент и премиер. Снощи Румен Радев призова

...
Ново противопоставяне между президент и премиер. Снощи Румен Радев призова
Коментари Харесай

Искри между президент и премиер: Радев и Денков в косвен сблъсък

Ново опълчване сред президент и министър председател. Снощи Румен Радев прикани акад. Николай Денков „ да се еманципира от менторите си, в случай че желае да има доближаване сред двете институции “.

Днес министър председателят отвърна, че няма такива.

Президентът излиза от рамките на Конституцията, съобщи министър председателят

Не един път сред двата адреса на президентската и изпълнителната власт е избухвала война. В този случай тя стартира още преди връчването на мандата за сформиране на държавно управление.

Последната замяна на реплики сред президента и министър-председателя е на тематика наличие или неявяване на ментори в лицето на политическите фигури, подкрепящи държавното управление.

Часове след апела на президента министър председателят да се еманципира от менторите си акад. Николай Денков упрекна президента, че излиза от пълномощията си.

“Аз нямам ментори и може би това е казусът на президента, че той не ми е наставник. Не желая да разясня непознати думи. Има по-важни тематики като това, което прави държавното управление, в сравнение с да разясня някакви изявления на хора, които нямат значение “, сподели Денков.

Президентът е в Димитровград във връзка празника на града

Снощи президентът беше запитан по кое време е допустимо доближаване с изпълнителната власт.

„ Сближаване сред президентство и изпълнителна власт може да има, само че зависи по кое време министър-председателят се абстрахира от менторите си, които са в записите “, съобщи президентът.

Румен Радев засяга водачите на „ Продължаваме промяната “, чиито хрумвания за ръководството бяха публикувани посредством скришен запис от някогашния им съпартиец Радостин Василев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР