Ново протестно движение назрява в Париж. Групата, съставена от шестима

...
Ново протестно движение назрява в Париж. Групата, съставена от шестима
Коментари Харесай

Протестно движение, наречено Пиклите, назрява в Париж

Ново протестно придвижване назрява в Париж. Групата, формирана от шестима души, се е нарекла " Пиклите ". Те се оповестиха против слагането на четири писоара от нов вид на няколко места във френската столица, написа френското издание на уеб страницата " Слейт ".

През март новите устройства, наречени уритротоари, бяха конфигурирани, с цел да разрешат на мъжете да се облекчават по-хигиенично на публични места. Уритротоарите са формирани от контейнер с отвор, върху който има саксия с растения. В долната част има плява, върху която попада урината. Целта на устройството е да се създава компост и да се подтиква растежът на цветята.

В края на август протестната група " Пиклите " атакува три от четирите уринатора и ги вандализира. На някои от тях бяха циментирани отворите за облекчение. Освен това " Пиклите " залепиха на тях изцапани с алена багра дамски превръзки. Около уритротоарите те сложиха и протестни плакати, на които пишеше: " Да не си куче, че да пикаеш на улицата ".

Според протестната група уритротоарите, от една страна, предизвикват ексхибиционизма и подстрекавали към полово принуждение. " Пиклите " напомнят, че съгласно френските закони половият ексхибиционизъм се санкционира с санкция до 15 000 евро и една година затвор.

От друга страна, уритротоарите илюстрират полова дискриминация, споделят " Пиклите ". Те са предопределени единствено за мъже, а за дамите не е измислено сходно решение. Но дамите поради месечния си цикъл имат потребност доста по-често да посещават тоалетни в сравнение с мъжете, напомнят протестиращите.

На трето място те споделят, че уритротоарите просто са много мръсни.

Според локалните управляващи уритротоарите отклонявали мъжете от нездравословния им табиет да се облекчават, където им падне, на улицата.

Информацията е на Българска телеграфна агенция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР