Ново повишение на цените на такситата в Благоевград се очаква

...
Ново повишение на цените на такситата в Благоевград се очаква
Коментари Харесай

Очаква се ново повишение на цените на такситата в Благоевград

Ново покачване на цените на такситата в Благоевград се чака най-късно до месец. То ще засегне цените на километър, като повишаването ще е с 10 или 15 стотинки. Сред аргументите за нарастването са повишаването на горивата, инфлацията, както и пандемията. Така работещите в сектора се стремят да компенсират и все по-скъпите поправки по колите.

Първоначалната такса, при качване в такси в града към този момент се увеличи от 80 стотинки на 1,60 лв. през април. С новите цени, напредването от крайните квартали до центъра може да доближи 5 лв.. Хората в града признават, че все по-рядко си разрешават да употребяват такси.

От тука до изхода на града беше 2-2,50 лева, в този момент е 3,20 лева Вдигна се цената. Аз ги разбирам, не стоят на едно място цените и всичко се подвига, не им се дразня, само че просто си върша сметката и не се качвам на такси всеки ден, разяснява гражданин на града.

Други избират ходенето пешком - едно, че е здравословно и другото, че не се бърка в джоба.

Таксиметровите водачи споделят, че работата им е намаляла на половина и главната причина съгласно тях е пандемията.

Просто работата падна доста, фрапантно, като по всички заведения и магазини, молове и при нас оказва въздействие, учениците ги няма, студентите ги няма, обикновено е, сподели Венцислав Хайдушки, таксиметров водач. Той добавя, че преди са имали по 20-25 курса дневно, от време на време и 30, а в този момент вършат едвам 15 курса дневно. Някой може и да ги отблъсне обаче е обикновено да се повдигне цената, газта стана 1,40, да не приказваме за метана, а всеки ремонт на колата е нещо ужасно, добавя Венцислав Хайдушки.

Две са ограниченията, които таксиметровите превозвачи, ще предложат, с цел да може да компенсират високите цени на горивата и неналичието на клиенти. Намаляване на налозите на колите и покачване на цените на километър.

Говорим за нарастване към 14-15 %. В никакъв случай няма да компенсира цените на разноските по осъществяване на активността, само че въпреки всичко ще бъде стъпка в вярната посока. Ние също разбираме, че едно нарастване на цените ще бъде огромно, ще бъде непостижимо, няма да бъде по джоба на клиентите на таксиметровите услуги, по тази причина се стремим да балансираме и да предложим цена, която ще устройва и двете страни, съобщи Росен Начев - ръководител на Сдружението на таксиметровите превозвачи в Благоевград.

Предложението за по-високи цени следва да бъде гласувано от Общинския съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР