Ново огнище на птичи грип бе открито в Старозагорско. 3

...
Ново огнище на птичи грип бе открито в Старозагорско. 3
Коментари Харесай

Земеделският министър иска повече мерки за биосигурност

Ново огнище на птичи грип бе намерено в Старозагорско. 3 500 птици са унищожени във плантация в село Православ , откакто се откри, че са инфектирани в подлото заболяване.

" Много срещи се направиха сред двата сектора предходната седмица ", съобщи по тематиката министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. Той изясни, че дефинитивни ограничения за противопоставяне ще бъдат взети в четвъртък.

Там, където има антитела и болни животни, би трябвало да се спре зареждането, да се наблюдават доставките и да се върнат на доставчика на патиците, в случай че се откри съществуване на заболяване.

 Умъртвиха 3 500 птици поради птичи грип Обновена
Умъртвиха 3 500 птици поради птичи грип

В старозагорското село Православ

Крайно време е да се подхващат много по-строги ограничения , съобщи Порожанов. Мерките за биосигурност и спазването на наредбите за гледането на животни би трябвало да се управляват от Агенцията по храните, разяснява той.

" Не би трябвало да се гледат птици на открито, с цел да нямат допир до заболели диви птици, до замърсители и заразители, както и биосигурност с непрекъснати проби ", акцентира министърът.

Българските производители, съгласно него, би трябвало да бъдат много по-коректни. Има хора, които не ползват ограниченията и по тази причина контролът би трябвало да бъде доста по-строг , счита Порожанов.

 Порожанов се похвали с растеж в износа на селскостопанските артикули
Порожанов се похвали с растеж в износа на селскостопанските артикули

Повече български храни в магазините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР