Ново обвинение ще бъде повдигнато на осиновителката на 2-годишното момиченце

...
Ново обвинение ще бъде повдигнато на осиновителката на 2-годишното момиченце
Коментари Харесай

Зам.-районен прокурор Пловдив с подробности за случая с починалото бебе


Ново обвиняване ще бъде повдигнато на осиновителката на 2-годишното момиченце от Пловдив, което умря в болница след близо месец битка за живот. Жената беше арестувана, а изказванията ѝ са, че тежките контузии детето е получило в резултат на рухване от леглото. Лекарите обаче показаха подозрение, че то е било пребито. Този път прокуратурата ще ревизира и дали обществените управляващи вярно са наблюдавали по какъв начин осиновителката е отглеждала момиченцето.

„ Делото още през вчерашния ден е изпратено на Окръжната прокуратура в Пловдив за породена гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета. От експертната информация излиза наяве, че причина за гибелта е тежка черепно-мозъчна с отток. По делото има подадена здравна експертиза, която обрисува три групи телесни повреди. Това значи, че в три разнообразни времеви интервала са му нанасяни телесни повреди - хематоми, охлузвания, натъртвания по цялото тяло. Обвинението касае домашно принуждение. Предстои аутопсия на детето ”, разяснява зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Психиатричната експертиза на дамата е открила, че тя е вменяема и може да участва в наказателния развой. Прокурорът обаче посочи, че в нея е липсвало всякакво майчинско възприятие. Нито един път тя не е попитала какво е положението на осиновеното от нея дете. Единствено я вълнувало как ще се отнасят с нея в ареста.

Част от материалите по делото са и за работата на обществените служби. „ Нямам никакви терзания. Майката е посетена регламентирано три пъти, а останалите визити са били нерегламентирани и са отразени със съответните протоколи. Тоест, инспекциите не са единствено три ”, посочи шефът на „ Социално подкрепяне ” - Пловдив Надя Танева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР