Ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона

...
Ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъжда върнати от президента промени в Закона за околната среда

Ново разискване на Закона за изменение и допълнение на Закона за запазване на околната среда, признат от Народното събрание на 27 юли 2017 година, върнат за ново разискване с Указ на президента е една от точките в плана за стратегия на Народното събрание.
Точка е планувана като първа за съвещанието в четвъртък, 14.9.2017 година Предстои планът за стратегия да бъде гласувана на съвещанието в сряда, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че президентът Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание наредбите от закона, с които се отстранява втората правосъдна инстанция при обжалване на административни актове по отношение на околната среда и биологичното многообразие.
Според президента, с цел да извърши конституционното си обвързване за обезпечаване опазването на околната среда, страната би трябвало да основава освен регулации за съхраняването и възпроизводството на околната среда, само че и за ефикасен надзор за тяхното използване, оповестиха от прессекретариата на президента. Такъв надзор се реализира от административните съдилища, чиято правозащитна функционалност се осъществя на две инстанции. Премахването на втората инстанция понижава интензитета на отбраната, нужна за гарантиране на околната среда като конституционно приета полезност.
Отпадането на втората правосъдна инстанция е стимулирано със редуциране на времето за реализирането на обекти с национално стратегическо значение. Екологичното законодателство е превантивно ориентирано – да не настъпят непоправими екологични последствия, гаранция за което е и съществуващото двуинстанционно правосъдно произвеждане.
Президентът Радев е убеден, че Народното събрание ще откри положителния баланс сред предпочитаното и навреме създаване на значими стратегически обекти и контрола за съблюдаване на законността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР