Ново напрежение в най-голямата търговска зона на Пловдив – Брезовско

...
Ново напрежение в най-голямата търговска зона на Пловдив – Брезовско
Коментари Харесай

Ремонт на улица в Пловдив блокира работата на стотици търговци

Ново напрежение в най-голямата комерсиална зона на Пловдив – „ Брезовско шосе “. След като част от новоасфалтираната улица беше отворена за придвижване, в този момент различен сектор, в който са ситуирани десетки хранилища и магазини, се оказа в строителен капан. Достъпът до комерсиалните обекти е изцяло блокиран, защото поради ремонта са затворени входовете и изходите. Според търговците на строителния обект не се работи, а най-притеснителното е, че на мястото са открити археологически находки. Докато те не бъдат проучени, не може да стартира преасфалтирането на улицата. Проблемният сектор е с дължина към 150 метра.

 

Търговците се оплакват, че общината не е дала никакви периоди за завършването на ремонтните действия. В ефира на „ Здравей, България ” те обясниха, че повече от две години обстановката е нетърпима. „ Преди месец ни затвориха напълно. Обричат ни на банкрут, както има преференции за строителната компания – и ние желаеме обезщетения от общината ”, съобщи пред Нова тв Нина Дашева.

 

Колегите ѝ показват, че мъчно стигат до работните си места, а камионите със стока не могат да разтоварят.

„ Срокът за осъществяване на обекта по контракт е 31 декември тази година. Строително-монтажните работи вървят доста добре. Обектът е спрян в един сектор от 100-150 метра поради работата на археолозите ”, съобщи зам.-кметът на Община Пловдив Тодор Чонов.

 

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР