Ново нападение срещу Кримския мост рано тази сутрин. При атаката

...
Ново нападение срещу Кримския мост рано тази сутрин. При атаката
Коментари Харесай

Нападението срещу Кримския мост: Нанесени са удри с морски дронове

Ново нахлуване против Кримския мост рано тази заран. При офанзивата почина съветско семейство, пътувало за Крим. 14-годишната им щерка е тежко ранена. Официално официално съобщение от Киев към момента няма, само че съгласно украински медии са нанесени два удара с морски дронове сред 3 и 3:30 ч. тази заран.

По-рано двама души починаха след проваляне на най-малко една секция на моста

Морските дронове са нещо като дребни моторници, отдалечено управляеми, които са носели по към половин звук експлозиви. Според окупационните управляващи в Крим опорните колони са устояли на удара. Повредено е едно от двете пътни платна. Точно тогава в този сектор са прекосявали две коли от съветския град Белгород, които са пътували за отмора в Крим.

„ Всички поданици и посетители на Крим ги умоляваме да употребяват пътните коридори през новите райони на съветската федерация. Информация за нормализиране на придвижването ще бъде оповестена в най-скоро време “, сподели Сергей Аксьонов, назначен от Русия за губернатор на Крим.

ЖП линията сред тях, не е наранена. Движението на влаковете беше обновено още на обяд.

Украински медии оповестиха за гърмежи на моста, само че към момента няма формален коментар от Киев

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна Съединените щати и Англия, че стоят зад офанзивата. След началото на съветската експанзия през февруари предходната година управляващите в Киев оповестиха моста за законна военна цел.

19-километровото оборудване беше построено след анексираното на Крим през 2014 година, с цел да свърже континентална Русия с полуострова. По него се реализира съвсем цялото продоволствено и военно доставяне на Крим. Мостът към този момент беше нападнат един път, през октомври предходната година, като тогава провалите бяха много по-големи.

8 души са били арестувани

Днешното нападение беше осъществено часове преди приключването на зърнената договорка, подписана тъкмо преди една година. Тя дава опция за експорт на украинска продукция през Черно море, в това число и за продоволствената стратегия на Организация на обединените нации за бедните страни. В подмяна се облекчават глобите против Русия за износ на химически торове. Москва разгласи ден по-рано, че няма да я продължи, защото тези условия не се извършват.

„ Трябва да порицая Русия за това решение. Напълно безпричинно трансформира в оръжие гладът на хората “, сподели висшият представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност Жозеп Борел.

Москва предупреждаваше, че изискванията за ново удължение на договорката не са изпълнени

Реджеп Тайип Ердоган, с чието ходатайство беше реализирана зърнената договорка, съобщи, че ще беседва по телефона с Владимир Путин да не се отхвърля от уговорките си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР