Ново изследване установи, че наличието на три или повече деца

...
Ново изследване установи, че наличието на три или повече деца
Коментари Харесай

Големият брой деца оказва негативно влияние на мозъка в напреднала възраст

Ново проучване откри, че съществуването на три или повече деца спрямо две има негативен резултат върху мозъка в края на живота, оповестява Science Daily.

Резултатите също по този начин демонстрират, че този резултат се демонстрира най-силно в Северна Европа, където по-високата раждаемост понижава финансовите запаси, само че не усъвършенства обществените запаси в този район.

Изследователите проучват данните от изследването за здравето, стареенето и пенсионирането в Европа (SHARE), с цел да проучат доколко съществуването на три или повече деца спрямо две деца, въздейства върху когнитивните качества в края на живота.

Изследването SHARE обгръща представителни извадки от по-възрастното население в 20 европейски страни и Израел. Участниците в изследването са хора на възраст 65 и повече години, които имат не по-малко от две биологични деца.

На базата на модерни иконометрични способи, позволяващи да се отделят причинно-следствените връзки от елементарните асоциации, са получени данни, свидетелстващи, че съществуването на три или повече деца в съпоставяне...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР