Ново изследване откри, че бактериите претърпяват драматични промени във формата

...
Ново изследване откри, че бактериите претърпяват драматични промени във формата
Коментари Харесай

Бактерии развиват резистентност към медикаменти в космоса

Ново проучване откри, че бактериите претърпяват трагични промени във формата си, когато се намират в космоса, с цел да се предпазят от убиващите ги антибиотици. Това ни дава концепция за това по какъв начин тези микроорганизми могат да оцелеят и даже да процъфтят, откакто изоставен орбитата на Земята.

Ние към този момент знаем, че бактериите се държат по по-различен метод в космоса, само че това, което беше незнайно до момента, беше точния механизъм на тяхното държание и промени. Тези данни са от основно значение за бъдещите пилотирани задачи, при които астронавтите ще би трябвало да оцелеят при продължителни многогодишни полети. В допълнение, планетите, на които те ще кацнат, ще би трябвало да бъдат защитени от донесените с тях, волно или несъзнателно, микроорганизми.

Според учените с помощта на неналичието на гравитация в космоса и по-специално на борда на Международната галактическа станция, бактериите имат доста по-малка повърхнина, която е нужна на антибиотиците, с цел да взаимодействат с тях. 

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР