Ново изследване опроверга теориите на конспирацията и доказа, че новият

...
Ново изследване опроверга теориите на конспирацията и доказа, че новият
Коментари Харесай

Учени потвърдиха: COVID-19 не е създаден в лаборатория

Ново проучване опроверга теориите на конспирацията и потвърди, че новият коронавирус SARS-CoV-2, виновен за COVID-19, не е основан в лаборатория.

Научно проучване, оповестено в списание Nature Medicine, демонстрира опциите за произхода на ковид COVID-19, който потегли от китайския град Ухан в края на предходната година и провокира международна пандемия. То дава отговор и на един от най-упоритите легенди напоследък, че вирусът може би е " основан в секретна лаборатория ". 

Според учените, съставили отчета, COVID-19 е артикул на естествената еволюция и естествения асортимент.

Изследователите не са разкрили доказателства, които да свързват вируса с изкуствено и/или лабораторно произвеждане.

" Сравнявайки наличните данни за последователността на генома на известни коронавирусни варианти, можем изрично да определим, че SARS-CoV-2 е зародил посредством естествени процеси ", споделя Кристиан Андерсен, лекар по имунология и микробиология в института The Scripps Research Institute в Сан Диего, Калифорния, който е един от създателите на научното проучване.

Теории за произхода на SARS-CoV-2

" Невъзможно е SARS-CoV-2 да се появи посредством лабораторни операции на обвързван SARS-CoV-подобен ковид ", споделят учените и тълкуват няколко сюжета за появяването му. 

1. Естествен асортимент от животно-домакин преди транфер върху хора

Тъй като ранните случаи на COVID-19 бяха свързани с пазара на в Ухан, допустимо е там да е имало скотски първоизточник. Като се има поради приликата на SARS-CoV-2 с SARS-CoV-подобни коронавируси, може да се допусне, че прилепите са служели като домакини на вируса. 

Яванските панголини, известни още като Малайски люспеникци (Manis javanica), нелегално импортирани в провинцията, съдържат коронавируси, сходни на SARS-CoV-221 и също са вероятен източник на болестта.

Въпреки че не е разпознат ковид при животните, който да е задоволително сходен и да е служил като директен предшественик на SARS-CoV-2, разнообразието от коронавируси при прилепи и други типове всеобщо не се следи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР