Ново 20: Свалят скоростта на магистралите – това предвиждат нови

...
Ново 20: Свалят скоростта на магистралите – това предвиждат нови
Коментари Харесай

Ново 20: Свалят скоростта на магистралите


Ново 20: Свалят скоростта на автомагистралите – това плануват нови правила за придвижване по пътищата. 130 км/час – най-вече на автомагистралите, младите водачи – нощем единствено с компаньон.

Максималната позволена скорост на автомагистрала да стане 130 километра в час. Това оферират от вътрешното министерство на Народното събрание.Да се вкара условие младши-шофьорите – със стаж под 2 години, да сядат зад кормилото нощем единствено с компаньон.

Максимално допустимото количество алкохол в кръвта за водачите на рейсове, камиони както и на младши-шофьорите, да стане 0,2 промила. А в кварталите ограничаването на скоростта да е до 30 километра в час.

Междувременно в Сливен патрул в трафика се снабди с нова сигнализация за нарушителите. Екип на bTV се качи в единствената към този момент оборудвана кола.Малко след 19 часа той потегли от 278-и км на Автомагистрала „ Тракия “ по посока София след патрулния екип. При инспекцията служителите на реда включват светлинен надпис, който указва на водача да отбие настрана.Органите на реда ревизират товарното помещение на бус.
Шофьорите също регистрират засиления надзор, някои са проверявани по два пъти на ден.„ Аз случайно го карам този бус, не съм водачът, само че през днешния ден и с колата ме стопираха ”, разяснява Николай.
За броени дни в този сектор са открити 11 пияни зад кормилото.„ Откакто стартира осъществяването на тази мярка има огромен брой нарушавания, защото чиновниците се движат в трафика. Най-голяма заплаха за придвижването са рисковите изпреварвания на неразрешени сектори, изпреварвания в дясната страна на Автомагистрала „ Тракия “, изпреварвания през спешната лента ”, разяснява основен контрольор Илиян Николов, шеф на „ Пътна полиция “ в Сливен.

Война против войната по пътищата Министерство на вътрешните работи води и със законодателни оферти. А поради засиления мигрантски напън патрулите стопират най-вече бусове и товарни коли. Последната група арестувани в региона на Сливен е преди два дни.
Междувременно лимитират достъпа на най-старите коли в центъра на София. Приеха въвеждането на нискоемисионните зони. Общинските съветници в София одобриха отчета за въвеждането на нискоемисионните зони в центъра, пише . Решението бе гласувано с 43 гласа „ За “, 12 – „ Против “ и един общински консултант се е въздържал.

С него се ограничават най-замърсяващите коли от първи и втори екологичен клас. В първа категория попадат коли на дизел на 20 години и на бензин над 30 години.

Центърът на София се разделя на две зони в които рестриктивните мерки за влизане ще са в действие за зимния сезон:
Зона „ Малък кръг “ – сред булевардите: „ Васил Левски “, „ Патриарх Евтимий “, „ Ген. Скобелев “, „ Сливница “ и улица „ Опълченска “. От 1-ви декември 2023-а година ще влязат в действие рестриктивните мерки за най-замърсяващите коли от първа екологична група. Година по-късно същите ограничавания ще важат и за колите от втора екологична група.

 з
Зона „ Голям кръг “ – оградена от булевардите „ Сливница “, „ Данаил Николаев “, „ Ситняково “, „ П. Яворов “, ул. „ Атанас Дуков “, бул. „ Х. Ибсен “, бул. „ П. Ю. Тодоров “, бул. „ И. Е. Гешов “ и бул. „ Константин Величков “, се планува да има от 1-ви декември 2025-а година, когато ще бъде неразрешено влизането на най-замърсяващите коли от първа екологична група, а от декември 2027-а година – и за тези от втора екологична група.Ограниченията не засягат хората, които живеят в съответните зони. Няма да се отнасят и за хората, които са със специални потребности и увреждания. Контролът ще се реализира с камери за видеонаблюдение.

Въвежда се и забрана за отопление на твърдо гориво в девет региона на София. За нея обаче е очакван тригодишен гратисен интервал, в който хората ще могат да подменят своите печки на дърва и въглища. Първоначално възбраната ще се вкара в регионите, в които има достъп до „ Топлофикация “ или инфрастуктура за природен газ.   з Предложението бе отлагано от към този момент близо година. В последна сметка съветниците от ГЕРБ-СДС и ДБ постигнаха консенсус по отчета и по този начин той получи поддръжка.

Марката се ползва от десетилетия във всички европейски столици, а задачата е да се осигури по-чист въздух, безапелационни са вносителите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР