Новият Закон за движение по пътищата ще помогне да се

...
Новият Закон за движение по пътищата ще помогне да се
Коментари Харесай

Вътрешният министър обясни как държавата ще събира глоби от чужди шофьори

Новият Закон за придвижване по пътищата ще помогне да се съблюдават разпоредбите за придвижване в България и от водачи, които карат коли с непозната регистрация. В това увери вътрешният министър Валентин Радев по време на днешния парламентарен надзор.
Припомняме, че следващата смяна планува законът да бъде раздален на три обособени закона. Вече има и съществено неодобрение както от предложенията, по този начин и от процедурата по разискване. С съответни образци може да се запознаете ТУК!
Според Радев, обаче, що се отнася до МПС-тата с задгранична регистрация нямало да има проблем поради пет съответни планувани ограничения. На първо място – ще се взема шофьорската брошура на всеки, направил несъмнено нарушаване и ще се връща единствено тогава, когато виновникът си заплати санкцията. Друга опция е възнаграждение на актовете на място, сега на съставянето им, като обжалването става по-късно. Предвижда се на момента да се заплащат и фишовете.
Като законово предложение за ограничаване на неплащането на санкции от шофьори-чужденци, вътрешният министър уточни следното – да не може МПС с непозната регистрация да се движи законно по българските пътища за повече от половин година.
Предпазна мярка е и текст, съгласно който в случай че български жител даде колата си на водач, който няма адресна регистрация в България, даващият автомобила да би трябвало да попълня специфична декларация, в която осведоми управляващите къде живее водачът и да показва данни за документите му. Не е ясно по какъв начин това ще бъде съвместено с Регламента за отбрана на персоналните данни (GDPR), който важи в Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР