Новият вариант на коронавируса - Мю, е бил установен при

...
Новият вариант на коронавируса - Мю, е бил установен при
Коментари Харесай

Установиха и в Турция заобикалящия ваксините Мю вариант на COVID-19

Новият вид на ковид - Мю, е бил открит при двама души в Турция, заяви здравният министър на страната Фахреттин Коджа, представен от Анадолската организация.
Министърът добави, че все още Турция не възнамерява нови ограничения.
"Засега не планираме да въведем спомагателни ограничения, тъй като досега Мю разновидността не е открит при други лица, като се изключи два случая. Над 90 на 100 от случаите на ковид в страната се дължат на разновидностите Делта и Делта плюс. Редовното тестване с PCR за неимунизираните ще се резервира, като към този момент не се обмисля то да стане за сметка на жителите в бъдеще, с цел да се насърчи имунизацията ", сподели той.
Коджа подсети, че Турция предлага слагане на трета доза ваксина за ваксинираните с инактивна ваксина против COVID-19, само че към този момент няма такава рекомендация за иРНК имунизациите, при които се следи по-дълго опазване на имунитета. В идните месеци ще продължи наблюдението върху резултата от тези ваксини и съгласно заключенията ще бъде направена рекомендация дали и по кое време е нужна "припомняща доза ".
По думите на здравния министър Турция прави подготовки, тъй че да стартира серийно произвеждане на локалната инактивна ваксина Тюрковак до месец и половина или два месеца. Коджа посочи също, че управляващите не биха желали още веднъж да затварят учебни заведения поради епидемията от COVID-19 при съществуването на ваксина против болестта и насърчи имунизацията. Както той означи до 2-3 дни в Турция се чака броят на поставените дози ваксина да надвиши 100 милиона.
По публични данни досега са имунизирани 98,4 милиона души в Турция с минимум една доза ваксина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР