Новият външен министър на Китай Цин Ган вече посети Етиопия,

...
Новият външен министър на Китай Цин Ган вече посети Етиопия,
Коментари Харесай

Големите сили ухажват Африка

Новият външен министър на Китай Цин Ган към този момент посети Етиопия, Габон, Ангола, Бенин и Египет, министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън обиколи Сенегал, Замбия и Южна Африка, към този момент е реалност и втора африканска обиколка на съветския външен министър Сергей Лавров след нахлуването на Русия в Украйна.

Анализаторите разчитат това като знак, че Москва се пробва да оправдае дейностите си пред африканските страни. През юли 2022 година Лавров посети Египет, Конго-Бразавил, Уганда и Етиопия, като се срещна и с управлението на Африканския съюз в Адис Абеба. Този път визитата му стартира от Южноафриканската република, и през Ангола ще продължи към Есватини и Ботсвана. Впечатляващата дипломатическа атака на Русия ще се възобнови през февруари, когато Лавров ще се върне в Северна Африка, с цел да посети Тунис, Мавритания, Алжир и Мароко.

И въпреки всичко по време на тричасовата си конференция в Москва на 18 януари, съветският външен министър на думи обиколи света, фокусирайки...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР