Новият украински президент иска да превърне зоната около Чернобил в

...
Новият украински президент иска да превърне зоната около Чернобил в
Коментари Харесай

Чернобил ще става туристическа атракция

Новият украински президент желае да трансформира зоната към Чернобил в туристическа атракция. Володимир Зеленски подписа декрет за основаване на пешеходни алеи и за усилване на покритието за мобилни телефони в региона.

Едно от най- злокобните места на света - зоната на най- тежката повреда в атомна електроцентрала през април 1986 година. В първите минути умират 31 души, радиоактивното замърсяване е на 50 000 квадратни километра. Близкият Припят се трансформира в нереален град. Президентът на Украйна разгласи, че е време да се вдъхне живот на мъртвата зона.
Володимир Зеленски, президент на Украйна: Досега Чернобил беше негативен детайл в облика на Украйна. Време е да променим това. Трябва да превърнем казусът в преимущество.
Това е неповторимо място, където природата се възвръща след породеното от индивида злополучие, посочи новият украински водач, който персонално се разноски в Чернобил и се срещна с хората. Зеленски даде обещание да отвори зоната за учени и и туристи. Той изобличи практиката защитата да взема рушвети от туристите, както и противозаконната търговия със скрап и се зарече да постави завършек на това.

Зоната и до момента беше налична за еднодневни екскурзии на цена към 100 $ с лидер, говорещ британски. След шеметния триумф на сериала за събитията в Чернобил преди 33 години, туристически организации регистрираха взрив на интереса към мястото. Броят на резервациите за юни, юли и август се е нараснал с 40%. В Припят туристите ще могат да видят силуета на виенско колело, част от увеселителен парк, който в никакъв случай не отваря порти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР