Новият треньор на сините се казва Георги Тодоров, научи Spotal.bg.

...
Новият треньор на сините се казва Георги Тодоров, научи Spotal.bg.
Коментари Харесай

Треньор донесъл Купата на България на Левски пое сините

Новият треньор на " сините " се споделя Георги Тодоров, научи Spotal.bg . Той сменя Георги Дерменджиев и ще води 26-кратните първенци на България до края на сезона. Опитният експерт, който работи в школата на клуба, има нужния лиценз ПРО, с цел да се водят мачове от елита. Неговият лиценз към този момент беше употребен през този сезон, откакто Делио Роси беше уволнен предишното лято. Тогава помощникът на италианеца Тодор Симов води в тандем с Тодоров мачовете против Ботев (Пловдив) - 1:0, и Черно море (2:2). Младият треньор имаше последната дума, само че в оставащите пет кръга от сезона тежката дума ще има 62-годишният експерт, който има 38 мача отпред на Левски в своята кариера. Негови помощници ще бъдат Димитър Телкийски, който беше дясна ръка на Дерменджиев, и Красимир Петров, който води юношите набор - 2003 година на " Герена ".  Левски U15 - ЦСКА-София U15 @@@
Тодоров има два интервала като треньор на " сините ", в които е записал общо 27 победи, 8 равенства и едвам три загуби, като две от тях са от Челси в шампионата за Купата на УЕФА. Интересното е, че те са записани в дебюта му и в третата му публична среща отпред на отбора.

Първият интервал на Тодоров е от месец септември до месец декември 2001 година, откакто сменя Люпко Петрович. За 15 мача Левски има 11 победи, две равенства и две провали. Девет победи и две равенства от 11 мача в " А " група, две победи в Купата на България и две провали в УЕФА. Зимата е сменен от Рюдигер Абрамчик.
 Левски се готви за началото на плейофите @@@
Вторият интервал на Тодоров стартира месец март 2003 година, когато сменя на поста Славолюб Муслин. Той води отбора до края на сезона, като под негово управление " сините " печелят Купата на България и изиграват общо 13 срещи в сезон 2002/2003 година. В тях записват девет победи, три равенства и една загуба. От 10 мача в " А " група салдото е - 7 победи, две равенства и една загуба с 1:2 от Локомотив (Пловдив) на " Лаута ", пристигнала след тъкмо изпълнена дузпа от Дончо Донев. Докато в трите мача за Купата на България столичани изхвърлят ЦСКА на полуфиналите след победа на " Българска войска " с 1:0 и тъждество на " Герена " (0:0), а във финала на " Васил Левски " надделяват Литекс с 2:1.
 Ботев Пд - Левски 0:1 @@@
Сезон 2003/2004 година стартира с Тодоров като старши-треньор. След 10 публични мача обаче е заменен в края на септември, макар че отборът му няма проваляне. Тогава обаче в Левски равенствата бяха равносилни на загуба, като точно след 0:0 с Черно море на " Герена " завършва случката му. Той е сменен за един мач от Емил Велев, след което Георги Василев поема отбора. През есента на 2003 година при Тодоров " сините " записват седем мача в " А " група - 4 победи и три равенства, а в Европа имат три победи от три мача, което дава основата на Гочето да изведе отбора до конфликтите с Ливърпул напролет на 2004 година.  Левски U15 - ЦСКА-София U15 @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР