Новият треньор на Локомотив София Данило Дончич направи успешен неофициален

...
Новият треньор на Локомотив София Данило Дончич направи успешен неофициален
Коментари Харесай

Данило Дончич: Локо надигна глава

Новият треньор на Локомотив София Данило Дончич направи сполучлив всекидневен дебют. В събота червено-черните победиха с 3:1 дублиращия тим на ЦСКА 1948, който заема 11-о място във Втора лига. Сърбинът зае поста, който бе овакантен от Стойчо Стоев. Железничарите стартираха неприятно акцията и имат единствено 6 точки от 8 кръга. Какво има намерение да усъвършенства Дончич до конфликта със Славия (б.а. - на 16 септември, събота, от 17:30 часа на стадион " Александър Шаламанов " ) и ще има ли дотогава отборът нови попълнения, ето мненито му пред " Тема спорт ".

ЗА ЛОКОМОТИВ

След 4 тренировки и една контрола несъмнено мога да кажа, че момчетата покачиха самочувствието си. Да, триумфът пристигна в спаринг, само че всяка победа подвига настроението в съблекалнята. Локомотив бе в неприятен интервал, изгубил 6 мача в шампионата и имащ единствено 2 победи, промяна на треньора... Това бе свалило гарда на състава, играчите бяха без самочувствие, а идва и дерби със Славия. Сега е малко по-различно. Усеща се пресен лъх в съблекалнята. Поне аз по този начин виждам нещата. В първия ми ден главите на футболистите просто бяха наведени, всеки гледаше главата, тъй като знаеха, че по този начин не може да се продължава. След успеха над дублиращия отбор на ЦСКА 1948, главите към този момент са вдигнати. Защото триумфът пристигна и след добра игра. Всичките момчета съблюдаваха тактическите инструкции, раздадоха се, тичаха на най-много. Това ме радва и демонстрира, че сме на добър път. Сега ни следва дуел със Славия, само че до него ще имаме доста значими тренировки и не би трябвало да смъкваме темпото.

Доволен съм от основата досега. Харесва ми и отношението на играчите в заниманията. Стремят се да са дисциплинирани. Всеки желае да се покаже, тъй като знае, че единствено по този начин може да е на терена в формалните дуели. Да, чака ни работа, само че това не ни плаши.

ЗА СЕЛЕКЦИЯТА

Видно е, че ни трябват попълнения. Мисля, че в случай че успеем да подсилим тима, ще изглеждаме доста по-добре. Дали може да дойдат нови? Надявам се. Говоря със притежателя господин Василев всеки ден. Както и с останалите ръководители - Бойчо Величков и Иво Котев, беседваме по този въпрос, разисквам ме. Надявам се, че нещо може да се случи, освен това в близко бъдеще.

Не е загадка на какви постове желая нови играчи. Най-големият ни проблем е в отбрана. Ние сме тимът, който е позволил най-вече голове в шампионата (б.а. - червено-черните са инкасирали 17 попадения в 8 двубоя). И по тази причина би трябвало да се подсилим в отбранителен проект. Необходим ни е още един централен бранител, както и опорен халф.

ЗА ПРОМЕНИТЕ

Нужни са някои корекции, с цел да изправим част от нещата. Има играчи, които ще работят на нови позиции. Вече опитахме някои нови неща в контролата в събота, и те се получиха. Харесаха ми дейностите на капитана Красимир Милошев, както и на други момчета. Тепърва обаче ще проучваме нещата. Ще го направя на анализ преди тренировката в понеделник. Нанесохме корекции и по схемата. Разбира се, допуснахме и неточности в контролата. Трябва да наблегнем върху тях и да не ги повтаряме против Славия.

ЗА МАЧА СЪС СЛАВИЯ

Дербито със Славия е доста значимо. Искаме да вземем точки. В Локомотив към този момент имаше треньорска промяна, и аз чух клюките, че такава може да има в съперниковия тим. Това обаче мен не ме визира. Защото ние също си имаме проблеми за решение. Вече гледаме минали мачове на Славия и приготвяме тактиката за конфликта. Нужен ни е мощен мач и извоювани точки. Само по този начин ще създадем идната крачка напред.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР