Новият треньор на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов говори пред клубния

...
Новият треньор на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов говори пред клубния
Коментари Харесай

Ферарио Спасов: Ботев не е обречен срещу Лудогорец

Новият треньор на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов приказва пред клубния уебсайт преди семейството на Лудогорец. Срещата е в събота.

Господин Спасов, следва Ви още един дебют отпред на мъжкия тим на Ботев и то против първенеца Лудогорец. Какви са упованията Ви за идния конфликт?

- Използвахме паузата и работихме пълноценно и целеустремено с тима. Срещаме тима на Лудогорец, който се намира в доста добра форма. Направихме разбор на това, което сме позволили като неточности през миналите мачове. Най-важното е момчетата да намерят концентрацията и себелюбието, с цел да желаят да излезнем от това състояние, в което се намираме. Ние сме на 13-то място и не можем да си избираме мачовете, всеки мач би трябвало да го изиграем с огромно напрежение и безрезервност, с цел да печелим точки, които нямаме сега. Не сме обречени против Лудогорец и разполагаме с футболисти, с които можем да бъдем равностойни в този дуел.

Отборът на Лудогорец се намира във превъзходна форма, като записа и впечатляващи резултати в груповата фаза на Лига Европа. Ще се надигравате ли с разградчани и ще се върне ли Ботев към атакуващия жанр на игра, характерен за " канарчетата " в цялата история на Клуба?

- Атакуващият жанр на Ботев е носил триумфи на тима през годините, само че особено тук би трябвало да сме малко по-внимателни в условията. Лудогорец обича да се надиграва с тимовете и да употребява свободните пространства, където да развият безспорните си качества. Ще построим нашата игра по този начин, че да обезвреждаме мощните страни на Лудогорец и да демонстрираме нашите мощни страни. Състоянието на Лудогорец и триумфите в Европа са ясни за всички, само че ние не би трябвало да разсъждаваме върху това, тъй като ще стартираме да изпитваме прекален почит към тях. Моето предпочитание е играчите да не се помиряват и да изиграем този мач за себе си, за хората, които ги огорчавахме толкоз дълго. Мисля, че момчетата осъзнаха това и ще го покажем на следващия ден.
 Ботев (Пд) стартира продажбата на билети за мача с Лудогорец
Ботев (Пд) стартира продажбата на билети за мача с Лудогорец

Два часа преди началото на срещата билети ще се продават единствено на касата пред футболния комплекс

На какво наблегнахте по време на паузата в шампионата и успяхте ли да постигнете това, което бяхте възнамерявали?

- Нашата цел бе да подобрим тима кондиционно. В рамките на три дни имахме три кондиционни тренировки, с много други детайли. Искахме да представим нашата визия и какво би трябвало да подобрим. Имаше огромна безрезервност от всички футболисти, които взеха присъединяване в тренировките. На контролата с Царско село искахме да забележим по-голям брой играчи, в това число и от юношеската школа. Кратко беше времето, само че се готвихме пълноценно. И въпреки всичко - това са единствено едни тренировки, най-важно е когато излезем в формалния мач да не забравим това, което сме упражнявали, а просто момчетата да се приближат до условията, които имаме към тях.

Още през цялото време на подготвителния развой заложихте на сериозна група юноши на клуба. Какво е усещането Ви от тях и имат ли място в мъжкия тим на Ботев?

- Моментът е много характерен, аз споделих в съблекалнята, че които са вътре в нея няма да ги разделям на юноши и по-възрастни футболисти. Те всички са в тима на Ботев и условията са идентични към тях. На няколко пъти съм си задавал въпроса на какъв брой години би трябвало да стане един футболист, с цел да влезе в мъжкия тим. Щом тези момчета са част от първия тим и упражняват с него - аз разгадавам на всеки един от тях. Младите футболисти демонстрираха доста положителни качества. Но най-важно е, когато излязат на терена да покажат качествата си, че те са израснали в този клуб и го обичат и ще създадат всичко допустимо да дадат максимума от себе си във всеки един мач.
 Желко Петрович ще си получи неустойката, Ботев (Пд) приключи контракта му едностранно
Желко Петрович ще си получи неустойката, Ботев (Пд) приключи контракта му едностранно

За треньор на мъжкия тим е назначен Ферарио Спасов

Преди 7 години, на 21.10.2012г. изведохте Ботев при гостуването на Литекс, извоювано с 1:0. В този мач тимът бе подкрепян от голям брой почитатели, какво си спомняте от този мач?

- Както постоянно последователите на Ботев бяха колоритни и невероятни. Знаех, че първата кола беше в Троян, а последната бе в Кърнаре - беше един голям поход. Получи се един доста добър мач. В Ловеч толкоз доста почитатели не са виждали и изключително по метода, по който подкрепяха тима. Победихме с 1:0, само че тимът на Литекс бе доста добър и ни сътвори доста грижи. От този мач помня единствено две неща - почитателите и резултата.

Публиката на Ботев постоянно е била зад тима си, като Вие усетихте това и при първия си престой отпред на отбора. Способен ли е Ботев, с поддръжката на почитателите, да се завърне на победния път?

- Отборът без почитателите не може да съществува и това е потвърдено през годините. Съвсем обикновено е почитателите да са огорчени и да имат своите условия. Както почитателите поддържат тима и скандират имената на футболистите, по този начин и изискват от играчите. Ние не можем да се сърдим на почитателите и не може да изпитваме стрес от тяхните условия. Да, във футбола има победи и загуби, само че доста е значим методът, по който се случва това. Публиката на Ботев е характерна с това, че тя е доста мощно привързана към тима си. Ние сме длъжни във всеки мач да играем по този начин, че те да са горди почитатели на клуба.
 Ботев (Пд) се разделя с Атанас Зехиров
Ботев (Пд) се разделя с Атанас Зехиров

" Канарчетата " недоволни от непрестанните травми на играча
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР