Новият транспортен министър Николай Събев острани изпълнителния директор на БДЖ

...
Новият транспортен министър Николай Събев острани изпълнителния директор на БДЖ
Коментари Харесай

Новият транспортен министър Николай Събев отстрани директора на "БДЖ - Пътнически превози"

Новият транспортен министър Николай Събев острани изпълнителния шеф на " БДЖ - Пътнически транспорти " Любен Нанов. Мотивите са свързани с неприятното мениджърско ръководство, касаещо ръководеното на експлоатационната активност на сдружението, написаха от Министерство на превоза по тематиката.

Констатирани са нарушавания в ремонтните стратегии на мотрисите и вагоните, като това способства за утежняването на услугата, не престават от ведомсвото. Любен Нанов беше назначен в управлението на сдружението през ноември 2019 година

Съобщава се още, че новият шеф на пътническото отделение до осъществяване на конкурс за длъжността ще е Константин Азов, който последно попада като шеф обслужване и продажби в БДЖ и е заемал и други длъжности в системата на министерството и подопечните му сдружения.
Нарушенията в БДЖ
Липсата на задоволителен преносим състав в положително положение от години е голям проблем на пътническото отделение, като постоянно води до големи забавяния или даже неизпъления на влакове заради неналичието на локомотиви в редовност.
Реклама
По време на ръководството на служебния министър Христо Алексиев прокуратурата беше сезирана по въпроса с договорите за ремонт на мотриси и вагони, а " БДЖ - Пътнически транспорти " ще претендира да получи наказателна клауза от 1.5 млн. лева от " Алстом " поради занимателен ремонт на мотрисни влакове.

Договорът сред " БДЖ Пътнически транспорти " и румънското поделение на " Алстом " е от декември 2019 година и е за 5 години за ремонт и поддръжка на 46 електрически и дизелови мотриси " Сименс " за близо 137 млн. лева Проверката на Алексиев обаче откри, че за година и девет месеца не е изработен нито един главен ремонт на нито една мотриса, като в това време са вървели фактури за настоящи поправки.
Новият шеф
Новият краткотраен шеф на " БДЖ - Пътнически транспорти " е Константин Азов. Според наличната информация държавният си път стартира като " протокол " в министерството, а главната му кариера се развива в структурата на БДЖ. През 2012 година министър Ивайло Московски избира Азов за член на борда на " Летище Бургас ".

През март 2013 година той влиза в съвета на шефовете на държавното " Пристанище Варна " на мястото на Кристиан Кръстев, актуалният зам. кмет по превоза на София. По това време Кръстев е министър на превоза и избира Азов за член на борда, като го освобождава от присъединяване му в борда на " Летище Пловдив ". Изпълнителен шеф на пристанището е Данаил Папазов (сега управител на централата на Ахмед Доган).
Реклама
През 2017 година той става и консултант на Христо Алексиев по време на предходното му служебно ръководство на транспортното министерство.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Калина Горанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР