Новият тип слънчеви клетки съхраняват 92% от първоначалната си ефективност

...
Новият тип слънчеви клетки съхраняват 92% от първоначалната си ефективност
Коментари Харесай

Слънчевите панели ще работят по-добре благодарение на специална спирала: какво предложиха учените

Новият вид слънчеви кафези съхраняват 92% от първичната си успеваемост при превръщане на силата след 200 цикъла при -40°C и 85°C в течение на 1200 часа.

Екип от учени, управителен от Училището по инженерство към Хонконгския университет за просвета и технологии (HKUST), създаде нов хирално -структуриран интерфейс в перовскитни слънчеви кафези. Той усъвършенства надеждността и успеваемостта на преобразуването на силата, проправяйки пътя за комерсиализацията на такива панели, написа scitechdaily.com.

Учените вмъкнаха хирално-структурирани R-/S-метилбензиламониеви междинни пластове сред перовскитния абсорбер и електронния транспортен пласт, с цел да основат здрав, разтеглив хетероинтерфейс. Капсулираните слънчеви кафези резервират 92% от първичната си успеваемост на превръщане на силата след 200 цикъла в условия на работа от -40°C до 85°C за 1200 часа — тествани са по стандартите за слънчеви кафези 61215 на Международната електротехническа комисия (IEC).

„ Интересните механични свойства на хиралните материали са свързани със спираловидното пакетиране на техните субединици, което наподобява на механична пружина “ — сподели съавторът на проучването доктор Дуан Тианвей. „ Включването на хирално структуриран промеждутъчен пласт в интерфейса на устройството прави перовскитната слънчева клетка по-механично здрава и адаптивна към другите работни положения. “

Това ще помогне за комерсиализацията на перовскитните слънчеви кафези, уверени са учените. Ако съумеят да преодолеят казуса с надеждността, тогава перовскитните слънчеви кафези ще се продават на международния пазар на всички места.

Това също е огромно заричане за бъдещето на слънчевата сила. С капацитета за възстановяване на надеждността и успеваемостта на превръщане на силата, перовскитните слънчеви панели могат да станат още по-надеждни при другите метеорологични условия, осигурявайки непрестанно генериране на сила за дълги интервали от време.

По-рано писахме, че учените са основали специфична керемида със слънчеви панели. Германски откриватели демонстрираха стъклени фотоволтаични плочки, които могат да бъдат конфигурирани на покривите и да зареждат жилището или да се свържат с термопомпата. Това разрешава понижаване на потреблението на сила с 20%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР