Мисля, че този път ще положат усилия да има кабинет.

...
Мисля, че този път ще положат усилия да има кабинет.
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Мисля, че този път ще положат усилия да има кабинет

" Мисля, че този път ще положат старания да има кабинет. Чувам го, виждам  го. И Борисов, и ПП-ДБ имат някаква формула ". Това съобщи пред БНР Първан Симеонов от " Галъп интернешънъл Болкан ".
Прочетете още
Той разяснява и протичащото се в Движение за права и свободи.

" Доган ще би трябвало да контраатакува, защото постепенно и полека иницативата мина напълно на страната на Пеевски ". 

Първанов проучва преимуществата за крилото към Делян Пеевски с взимането на марката " Движение за права и свободи ", откакто Върховният административен реши това. 

" Всеки, който е правил избори, знае какво значи да имаш хора в комисиите и какво – да нямаш. Ако нямаш, незабавно част от гласовете ти изчезват. Формацията на господин Доган евентуално ще се опита да вкара наблюдаващи. Факторът " известност " работи измежду този електорат. Това, че марката остана при Пеевски има значение. Но на електората ясно ще бъде обяснено кой къде е.  Големият въпрос не е толкоз механически, а в това, че хората на Доган наподобяват слаби сега.

Делян Пеевски е добър евентуален разобличител. Той няма какво да губи. Въпросът е с какъв брой депутати ще влезе в Народното събрание. Пеевски е добър в това да планува гласовете си. Той има и много положителни електорални благоприятни условия - израз е не просто на силов или прагматичен развой в Движение за права и свободи, а на промяната на поколенията ". 

Българският народ обаче не заслужава да е пленник на битките в Движението, заключи Симеонов. 

Дали ще се направи коалиция след изборите зависи от Борисов, изясни още социологът. 

Първан Симеонов счита, че лидерът на ГЕРБ ще се произнесе по-категорично по проблема " Движение за права и свободи " след вота. 

" Той ще гледа дали се основава чувството за прогресивен лагер " Пеевски " и дали западните сътрудници стоят зад този лагер, което малко ме съмнява – за мен е просто градска легенда. Градска легенда е също, че Борисов страшно нещо го държат ". 

Политиците сега са в толкоз истерична фаза, че са почнали да слушат личната си агитация и да си имат вяра, разясни Първан Симеонов. Той даже е податлив да мисли, че се вслушват в изказванията като това, че " Доган е съветска работа, а Пеевски - американска ". 

" Вече влизат в тайни диалози ". 

Сега се е основала дребна опция за антипеевска сила, означи още социологът.

Проблемът е, че партиите не желаят да ръководят сега, означи Симеонов. 

" Опасността е, че на следващия ден някой ще излезе и ще каже: " Президентска република ". Или различен: " Сменете изборната система ", а от това по-голяма нелепост не може да се направи. По-добре да не вършим внезапни придвижвания. Всичко пък тук  зависи от мъдростта на лагера на Радев. Ако президентът  се поддаде на внушения да трансформира разпоредбите на играта в страната, това ще е неточност. Ако търпеливо изчака, с цел да направи собствен политически индивид, това ще е плюс за Радев ". 

От известно време Борисов приказва неприятно единствено за Политическа партия, само че не и за Демократична България, означи още социолът. 

" Интересно ми е какво ще се случи след изборите с ПП-ДБ "  

Първан Симеонов не изключи опцията изборната интензивност на идния избор да е още по-ниска. 

" Ние към този момент не мерим, а броим. Това е неприятен знак ".

Социологът счита, че в Народното събрание още веднъж могат влязат по-малки политически обединения, сходни на " Величие ".

" Предният път партия МЕЧ беше близо към трите %. Практиката демонстрира, че такива партии един път появили се, не престават да порастват.  " Величие " на Ивелин Михайлов са още в играта. А може да изскочи и още нещо, тъй като има задънена улица ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР