Новият световен шампион в MotoGP Франческо Банкя записа четири нули

...
Новият световен шампион в MotoGP Франческо Банкя записа четири нули
Коментари Харесай

Баная: Приемам критики, греша, но се развивам!

Новият международен първенец в MotoGP Франческо Банкя записа четири нули в първите 10 надпревари от сезон 2022, като в три от тези случая той падна и в средата на сезона изоставаше на 91 точки от лидера и към този момент някогашен първенец Фабио Куартараро. След това обаче звездата на Дукати записа невероятна втора половина на сезона - 6 победи, единствено една нула - в Япония и във Валенсия си подсигурява купата.

В хода на сезона Банкя беше постоянно подложен на критика за многото неточности, които позволява в хода на борбата за международната купа, в това число и поради злополуката, която направи на остров Ибиса, след която стана ясно, че е карал след приложимост на алкохол.

“Когато започнеш сезона под голямо напрежение да печелиш надпревари, би трябвало да покажеш, че имаш късмет да спечелиш международната купа - изясни Баная. - В един миг започнах да изгубвам този късмет поради доста постоянно падах и позволих доста неточности. В началото на сезона несъмнено бях в сложна обстановка, защото мотоциклетът ни не беше задоволително добър и ни лиши доста време да създадем усъвършенствания по него. ”
 Баная към момента не е решил дали ще употребява №1 през 2023 година Баная към момента не е решил дали ще употребява №1 през 2023 година
След това Баная описа по-подробно за някои от сложните моменти през сезона.
 Куартараро е останал отчаян от новия мотор на Ямаха Куартараро е останал отчаян от новия мотор на Ямаха
“В Портимао позволих неточност в първата част на квалификацията, паднах и една не си счупих ключицата - напомни водачът на Дукати. - Там надпреварата беше мъчно. На “Херес ” направих ужасно съревнование, което беше ключът да се върнем в челото. Но в Льо Ман още веднъж паднах след моя глупава неточност, в Барселона нямах шанс, на “Заксенринг ” бях зад Фабио, защото бях уверен, че във втората част на надпреварата твърдата задна гума ще е вярното решение. След всички тези неточности е обикновено да получиш доста рецензии, одобрявам ги, както и поради това, което стана на Ибиса. Приемам всичко. Случват се неточности, само че без тях няма да мога да се развъртвам. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР