Новият собственик на VIVACOM, United Group - водещт телекомуникационен и

...
Новият собственик на VIVACOM, United Group - водещт телекомуникационен и
Коментари Харесай

Новият собственик на VIVACOM придобива и гръцка компания 

Новият притежател на VIVACOM, United Group - водещт телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа, с мажоритарен притежател BC Partners, получи утвърждението на Европейската комисия, според Регламента за сливанията на Европейски Съюз, за закупуване на Forthnet S.A., прочут снабдител на телекомуникационни услуги и платена телевизия в Гърция. Одобрението на Hellenic Telecom and Post Commission (Гръцка комисия за телекомуникации и пощенски услуги) се чака преди завършването на договорката, съобщиха от пресцентъра на VIVACOM.

Навлизането на United Group на гръцкия пазар е поредна стъпка в европейската ѝ тактика за разгръщане и тя в допълнение затвърждава позицията си на водач в промишлеността, опериращ в осем страни в района. Одобрението за Гърция пристигна няколко седмици след придобиването на българския водещ телекомуникационен оператор Vivacom и на Tele2 Croatia по-рано тази година. Това е третата огромна договорка на United Group, откогато тя стана част от капиталовия фонд BC Partners през март 2019 г. 

Forthnet е водещ снабдител на услуги за домашно развлечение и връзки в Гърция, с доходи от 260 милиона евро. Неговите 1 000 чиновници обезпечават услуги на съвсем 700 000 клиента и над 40 000 компании.

Оперирайки както в телекомуникационния, по този начин и в медийния бранш, платформата United Group сплотява водещите оператори и продуцентите на най-хубавото наличие в Югоизточна Европа и ще приключи годината с над 10 милиона консуматори и повече от 11 хиляди чиновници. Придобиването на Forthnet ще усили размера на United Group до 1.7 милиарда евро проформа годишни доходи. 

United Group придобива още един оператор в района за да дава най-новото потомство телеком и най-хубавото интернационално и локално наличие на пазар от 38 милиона души в Югоизточна Европа, както и на диаспората ни по целия свят, се споделя още в известието.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР