Новият шеф на Агенцията по обществени поръчки (АОП) Георги Николов

...
Новият шеф на Агенцията по обществени поръчки (АОП) Георги Николов
Коментари Харесай

Новият шеф на обществените поръчки излъга за стажа си?

Новият началник на Агенцията по публични поръчки (АОП) Георги Николов излъга за стажа си и няма опит в сферата, която поема, написа Actualno на база на отговор от Лидл България ЕООД. Фирмата е посочена като стаж в автобиографията му, само че от там оповестиха за погрешно наличие.

В документите Николов е показан от финансовото ведомство като човек с дълготраен професионален опит на управителни длъжности в бизнес организации.

Оказва се обаче, че въпросът дали той има "значителен опит в региона на публичните поръчки " може да е с доста противен отговор.

Причината - известие от досегашния му шеф Лидл България ЕООД.

Комюникето идва, откакто някои медии написаха, че Николов бил управител там и под негово давление се продавал пробиотикът, създаван от компанията на настоящия министър председател Кирил Петков. Затова бил назначен за началник на АОП. Actualno обаче се концентрира върху нещо друго.

А точно върху следното изречение: "Също по този начин държим да подчертаем, че Лидл в никакъв случай не е взела участие в процедури по публични поръчки и не възнамерява да взе участие в такива ".

Излиза, че Николов няма приписвания му от МинФин опит.

Мария Пенчева

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР