Новият селекционер на България Красимир Балъков ще извика 7 или

...
Новият селекционер на България Красимир Балъков ще извика 7 или
Коментари Харесай

Бала вика 7-8 нови, опитни играчи от Първа лига сменят Славчев и Делев

Новият селекционер на България Красимир Балъков ще извика 7 или 8 нови футболисти за мачовете с Чехия (7 юни) и Косово (10 юни), научи Sportal.bg. Специалистът от Велико Търново има доста ясна концепция по отношение на повиквателните за дебюта му в Прага и първото му домакинство отпред на тима против Косово. Именно по тази причина ще бъде оповестена още преди този уикенд. Бившият халф ще викне цели 28 футболисти на лагер сбора, който започва на 29 май, като групата на играчи от Първа лига ще бъде много по-голяма от тази на играчите, които играят зад граница. Досегашният селекционер Петър Хубчев извика 13 легионери от 24 играчи за първите мачове с Черна гора и Косово през март.

Повиквателна се чака да получи Марселиньо от Лудогорец, както и капитанът на Етър Георги Сърмов, който няма да е единственият състезател на " болярите ". Бразилецът с български паспорт игра последно в първите два мача на Хубчев против Франция и Швеция през есента на 2016 година, до момента в който някогашният състезател на Левски, който прави страховит сезон на стадион " Ивайло ", е без повиквателна за първия тим на страна от 2013 година. Плеймейкърът на първенците се чака да бъде единственият чужденец с роден паспорт измежду извиканите. Младите бранители на Ботев (Пловдив) Кристиян Димитров, и на ЦСКА-София Иван Турицов, също са измежду избраниците.

Легендата на " лъвовете " и Щутгарт е безапелационен, че ще викне футболисти, които играят постоянно в клубовете си. Очаква се само Кирил Десподов, който към момента е в интервал на акомодация в Каляри и Серия " А " и не съумява да се пребори за титулярно място, да бъде в състава. Освен състезател №1 на България за 2018 година обаче всичките останали 27 футболисти би трябвало да играят постоянно.

Това значи, че много от футболистите, които играха с Черна гора и Косово няма да получат повиквателни за идните квалификации. Шампионът на Азербайджан Симеон Славчев и бързият нападател на полския Пагон Спас Делев бяха титуляри в последната среща на Хубси, само че този път няма да са в състава.

Бала е отворил вратата на националния тим за всички, като не го интересуват единствено остарели или единствено млади футболисти, а всеки състезател, който играе постоянно (което е главното условие) и демонстрира положителни игри, ще може да попадне в състава на " трикольорите ".

За своя дебют Балъков ще викне, както млади и перспективни играчи, по този начин и много опитни футболисти от елита на България. Лагерът ще е по-дълъг, с цел да може играчите да се срещнат с концепциите на селекционера, който желае да прави промени в тактически проект. Една от тях е, че желае да играе с чист център нападател, като голмайсторът на Първа лига Станислав Костов е в листата, само че това не му подсигурява титулярно място.

Проблемите пред Балъков са контузиите на двойката централни бранители Николай Бодуров и Васил Божиков, които лекуват травми в кръста и прасеца. Той доста разчита на опитните играчи, само че възможностите им да се възстановят на 100% за гостуването в Прага не са огромни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР