Новият селекционер на България Красимир Балъков оповести официално разширения състав

...
Новият селекционер на България Красимир Балъков оповести официално разширения състав
Коментари Харесай

Ако Бала трябваше да избира само от Първа лига

Новият селекционер на България Красимир Балъков оповести публично разширения състав на представителния ни отбор за европейските квалификации с Чехия и Косово. Личат имената на доста от състезаващите се в Първа лига водачи на клубове, само че в това време несъмнено прави усещане наличието на редица легионери в селекцията на Бала. Съвсем резонно. До огромна степен фактът, че един състезател се готви на високи обороти в конкурентно състезание зад граница е гаранция за налично футболно качество. Освен всичко останало, някои от " лъвовете " ни се поздравиха с огромни триумфи отвън рамките на страната, ставайки първенци и носители на купите в разнообразни шампионати.

Как би могъл да наподобява този наш уголемен състав обаче, в случай че " българският бразилец ", както медиите в Съединени американски щати назоваха Балъков през 1994 година можеше да реди отбора си само на база наличния " материал " в Първа професионална лига?
 Снимка 423228
Предлагаме на вниманието ви един вероятен вид на този състав.

Обнадеждаващо наподобява събитието, че доста от готовите за избиране състезатели от скамейката са занапред в разцвета на силите си и относително при започване на по-сериозния си професионален път.

Това неизбежно е гаранция за бъдещето и добра индикация за страната ни.
 Парадокс: Рецесията открехва вратата пред бъдещето на българския футбол
Парадокс: Рецесията открехва вратата пред бъдещето на българския футбол

Талантите на Футболна България може да получат своя късмет

СТАРТОВИ 11:

Пламен Илиев

Класата на националния вратар е безспорна. В няколко от дербитата през сезона спря част от водачите на съперниковите сформира с умелите си, навременни намеси. Опитът и рутината, които стражът закупи в последните години затвърдиха положителните му позиции като цяло в българския футбол.
 Снимка 401882
Източник:

Антон Недялков

Има ли по-добър футболист на тази позиция в страната? Това е въпросът, който поражда в съзнанието ни, когато приказваме за Антон Недялков. Непреодолимо затруднение за всеки нападател. Създаващ съществени главоболия на някои от най-качествените ни атакуващи играчи. Несъмнено разполагащ с всичко належащо, с цел да бъде част от състава и на водещ европейски клуб.
 Снимка 425100
Източник:

Николай Бодуров

Манталитет, вид " перде ", нужен за бранител в Първа лига. В най-чистата му форма. Действащ постоянно на границата на разрешената неучтивост, само че също по този начин с респектиращата експанзия, отказваща съперниците още преди те да са влезнали в прикосновение с него. Футболист, претрупан с лидерски качества, към който може да се построи цялата отбрана на всеки отбор в елита на страната ни. Способен да се намеси уверено и в офанзива... и да си заслужи някой нов прякор с бомбен шут от над 20 метра.
 Снимка 422571
Източник:

Кристиан Димитров

Сигурност. Солидност. Стабилност. Оставящ без причини състезателите на всеки случайно определен състав, що се касае до играта " на втория етаж ". Използващ ловко превъзходството в растежа си. Често включващ се в половината на противника при статични положения. Не единствено поради височината си, а и тъй като може да бележи попадения. С нюх за разпространение, на който могат да завидят и някои от нападателите в професионалния ни футбол.
 Снимка 425765
Източник:

Иван Турицов

Преминал като на смешка за извънредно къс интервал от време през съвсем цялата отдалеченост от " обещаваща вяра ", към " закрепостен титуляр ". За който последната му контузия към този момент бе неприятна вест освен за клуба му, само че и за националния тим. Достатъчно показателно за качествата му.
 Снимка 424499
Източник:

Кристиян Малинов

В съответния случай тук границата на грубостта в играта е още по-размита и от обстановката при Бодуров. Често получава публични предизвестия, а надлежно и санкции. Но гори в играта във всеки миг и е един от най-сърцатите български футболисти. Гони всеки конкурент до последния вероятен миг. Сякаш приемащ, че топката му принадлежи и няма желание да я поверява на никого. Футболист, от какъвто се нуждае всеки един тим.
 Снимка 419312
Източник:

Георги Илиев

Опит, мощно подкрепян от изключителни футболни умения. Рутина и подчертана класа. Непримиримост със статуквото, без значение какъв брой безнадеждна наподобява обстановката и какъв брой противен е резултатът за неговия тим. Автор на някои от най-важните голове за Черно море освен през този сезон, освен в последните години, а за какво не и в новата история на клуба?
 Снимка 395520
Източник:

Тодор Неделев (капитан)

По мнението на редица експерти, най-хубавият български футболист. Според неговите сътрудници и противници на терена - също. Признаващ, че се надява на късмет за продължение на кариерата зад граница, само че в същото време подчертаващ при всеки вероятен случай, че Ботев (Пловдив) е единственият клуб за него в България. Дори самото му наличие на терена в огромна част от случаите е задоволително, с цел да могат " канарчетата " да реализират максимума против всички водещи клубове у нас. Начинът, по който борави с топката в краката си, способността му да стреля от близка, междинна и далечна отдалеченост, контролът му върху играта, погледът му над протичащото се на терена, фактът, че постоянно се връща в половината на личния си отбор, с цел да изнесе еднолично топката в предни позиции, чудесното му взаимоотношение с Вутов и всичко останало вършат Неделев това, което е. Ще бъде тъпо, в случай че той бъде продаден в чужбина, просто с цел да бъде зад граница.
 Снимка 419244
Източник:

Даниел Младенов

Футболистът, без който Етър мъчно щеше да реализира всичко сторено през сегашния сезон. Отбеляза значими попадения, само че най-полезен беше с наличието си на терена и в ролята на свързващо звено сред междинната линия на игра и атакуващите си съотборници. Сам пренебрегваше постоянно ролята си на крило, по-скоро нагърбвайки се с функционалностите на плеймейкър, с цел да даде опция на сътрудниците си за изява. Готов да жертва себе си и да поеме виновността за разочароващо реми или проваляне. Рядко акцентира приноса си за мощния сезон на Етър, макар че има всички причини да го стори.
 Снимка 332881
Източник:

Антонио Вутов

Футболист с богато въображение. Често това го прави сложен за предугаждане за играчите на останалите отбори в елита ни. Фино допиране и дарба да трансформира безобидна обстановка в рискова офанзива. Добрите му взаимни дейности с Тодор Неделев в Ботев (Пловдив) няма по какъв начин да се дължат единствено на качествата на " Футболиста на футболистите ". Според околните от неговото обграждане, неприятна смешка му изигра излизането от страната на относително нежна футболна възраст. При друго стичане на събитията, считаният за максимален български гений преди години играч можеше все още да е водач на клуба си и стожер в националния тим. Добрата вест за него е, че той към момента има опция да надгради постигнатото през годините и да натрупа още скъп футболен опит.
 Снимка 386230
Източник:

Станислав Костов

Безценен за Левски. От значение и за българския футбол изобщо. Качествен нападател, от чийто умения биха могли да се възползват и в отбор от междинна европейска класа. Често правеше разликата в мачовете на Левски през сезона, като показва мощен темперамент, само че и умения да се сработва качествено със съотборниците си в офанзива. Неведнъж почитателите го виждаха в ролята на водач, която очевидно му се понрави. Високорезултатен, което несъмнено е определящо за футболист на тази позиция. Отново, както и при Неделев, ще бъде тъпо просто да играе в чужбина. Ако единствено ще запълва позиция в несъвършен турски, гръцки или кипърски състав, по-добре (за запалянковците) ще бъде да остане на " Герена ".
 Снимка 422895
Източник:

РЕЗЕРВИ:

Георги Петков

Христо Иванов

Мартин Минчев

Мартин Костадинов

Кристиан Добрев

Валентин Антов

Станислав Иванов

Крум Стоянов

Димитър Илиев

Иван Бандаловски

Янис Карабельов

Лъчезар Балтанов

Мартин Камбуров

Интересна композиция от опит и младост, експанзия и смелост като вероятни варианти за включване от скамейката. А за какво не и измежду титулярите?

ТРЕНЬОРИ:

Красимир Балъков

Николай Киров

Селекционерът е един. През сезона в Първа лига обаче несъмнено Балъков и Киров бяха измежду експертите, които най-сериозно впечатлиха аудиторията с умелата си преценка за всяка допустима обстановка. Те постановиха няколко състезатели в отборите си, които могат да изградят гръбнака на съставите за в бъдеще. Освен това и Етър, и Ботев (Пловдив) безспорно са тимове, с които водачите в класирането привикнаха да се преценяват.
 Снимка 391357
Източник:

Балъков имплементира голяма част от личния си темперамент и футболни особености в своя състав.
 Балъков беше футболист за образец, а в този момент предава това и на своя обичан Етър
Балъков беше футболист за образец, а в този момент предава това и на своя обичан Етър

Професионализмът и възходът на тима е забележим за всички

Дързостта, дисциплината и експанзията на Киров пък можем да видим в редиците на пловдивчани даже единствено с няколко минути наблюдение на държанието на Ботев (Пловдив) на терена.
 Снимка 425078
Източник:

И двамата имат своя жанр, метод и схващане за футбола, като съумяха по отличен метод да ги предадат на футболистите си.

Лошият край на сезона на Ботев (Пловдив) няма по какъв начин да зачеркне всичко, което " канарчетата " реализираха през сезона.

Силната серия на Етър пък заслужи селекционерската позиция на Балъков. Това, единствено по себе си, е задоволително доказателство за големия размер свършена работа и положен труд от всички във Велико Търново.
 Снимка 422068
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР