Новият състав на германския парламент ще се събере във вторник

...
Новият състав на германския парламент ще се събере във вторник
Коментари Харесай

Бундестагът ще се събере за първи път в Берлин в новия си състав

Новият състав на немския парламент ще се събере във вторник за първо съвещание, след извършените на 24 септември парламентарни избори. В този ден ще изтече периода на пълномощията на членовете на настоящото държавно управление, ръководено от Ангела Меркел. Кабинетът ще продължи работата си до тогава, до момента в който партиите не се договорят за образуването на нова ръководеща коалиция. Първото съвещание на новия състав на Бундестага ще бъде намерено от най-възрастния народен представител в Народното събрание – членът на ХДС с 45 години парламентарен стаж Волфганг Шойбле, заемащ поста на финансов министър в кабинета на Меркел. След това ще бъде определен ръководител (говорител) на Народното събрание. Победилият на изборите Съюз (ХДС/ХСС) предложи за този пост точно Шойбле, който към този момент даде единодушието си да заеме тази служба.

След назначението на нов ръководител, ще се организира процедура по избирането на негови заместници. След това съвещанието ще приключи с осъществяването на немския химн. Сътрудниците на администрацията на Народното събрание усилиха местата в залата с съвсем 100, поради нарастването на броя на депутатите.

Най-вдясно, от гледната точка на ръководителя на Бундестага, ще се разположат „ Алтернатива за Германия “, до нея се оказа „ Свободната демократическа партия “(СвДП). Централният бранш ще бъде ангажиран от блока на Меркел – Съюза (ХДС/ХСС). Следват „ Зелените “ и Германската социалдемократическа партия, а най-вляво са „ Левицата “.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР