Новият роман на Мария Лалева Пасиансът на архангелите (изд. Книгомания)

...
Новият роман на Мария Лалева Пасиансът на архангелите (изд. Книгомания)
Коментари Харесай

Излезе новият роман на Мария Лалева

Новият разказ на Мария Лалева " Пасиансът на архангелите " (изд. " Книгомания " ) ще бъде в книжарниците от 14 октомври, научи ДУМА от Елица Пенова. Той споделя за семейство, въвлечено в поредност от спорове, секрети, обрати, мистерии и суеверия. " Човешкият свят, разграничен на черно и ярко, пъкъл и парадайс, неистина и истина, его и душа, се разкрива посредством история, наситена с провокации и болежка ", споделя Мария Лалева.

Главната героиня Юстина минава през голям брой тествания, срещи и раздели, преди да сътвори семейство и да осинови две девойки. Съдбата ѝ е отредила дарбата да разгадава стъпките на индивида, редейки пасианс с тесте старинни странни карти, и да разкрива отклоненията на хората от предначертания проект на душите им. Животът я сблъсква с рождената майка на двете ѝ осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да почине. Конфликтът сред двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и ориста на извънбрачното дете, родено от неразрешена обич, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна промяна на останалите герои. Огромна роля в историята изиграва изхвърленото на улицата куче, което не просто избавя живота на един от основните герои, само че и го предизвика да открие същинските полезности в живота.

" Пасиансът на архангелите " е книга за прегрешението и покаянието. Обяснение в обич към живота. След триумфа на първия си разказ " Живот в скалите " Мария Лалева поема по нов път в литературата. Предлага игра на карти. Пасианс, в който гибелта и прошката се срещат. Пасиансът е игра на самообладание. В живота смирението е ключът към щастието ", показва Георги Тошев.

Авторката ще се срещне с читатели в столичните книжарници " Книгомания " (бул. " В. Левски " 28) - 14 октомври от 16 до 19 ч.; " Хеликон Витоша " (бул. " Патриарх Евтимий " 68) - 15 октомври от 16 до 19 ч.; Книжен център " Гринуич " (бул. " Витоша " 37) - 16 октомври от 12 до 15 ч.

За да не се провокират скупчвания по време на срещите, пропускът в книжарниците ще бъде следен и при цялостно съблюдаване на предписаните ограничения от Министерство на здравеопазването заради епидемиологичната конюнктура. Организаторите молят посетителите да носят и персонални защитни средства - лица без маска няма да бъдат допускани в комерсиалните обекти, както и да се съблюдава разстояние един от различен 1,5 м.

Предстои турне за показване на книгата и Мария Лалева из страната. Договорени са първите дати - 19 октомври от 18 ч. в изложба " Тракарт " в Пловдив; 21 октомври от 18 ч. в Гранд хотел и СПА " Приморец " в Бургас; 26 октомври от 18 ч. в " Мелницата " в Балчик.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР