Новият ръководител на Дирекцията по религиозните въпроси в Турция (Дианет)

...
Новият ръководител на Дирекцията по религиозните въпроси в Турция (Дианет)
Коментари Харесай

Най-висшият религиозен орган в Турция има нов директор

Новият началник на Дирекцията по религиозните въпроси в Турция (Дианет) се назовава Али Ербаш и е някогашен ректор на университета в Ялова, оповестиха " Хюриет дейли нюз " и Българска телеграфна агенция. Ербаш е бил назначен в събота на поста на Мехмет Гьормез, който се пенсионира през юли, откакто служеше като шеф на Дианет от ноември 2010 година

В интервала от пенсионирането на Гьормез до назначението на Ербаш дирекцията се оглавяваше от и.д. шеф Екрем Келеш.

Ербаш е роден през 1961 година в черноморския окръг Орду, фамилен е и има четири деца.

Директорът на Дирекцията по религиозните въпроси на Турция (Дианет) е високо длъжностно лице в държавната подчиненост. Той е на 10-о място в формалния протокол.

След като се пенсионира, Гьормез заприказва за ролята на Дианет в битката с мрежата на живеещия в Съединени американски щати свещеник Фетхуллах Гюлен, упрекван за несполучливия опит за прелом от 15 юли. " Дианет не би трябвало в никакъв случай повече да претърпява срама да е просрочен с 40 години в битката с всевъзможни изопачени религиозни структури ", сподели той в прощалното си слово.

И президентът Реджеп Тайип Ердоган подлага на критика Дианет за " закъснението " и сподели, че службата е била предупреждавана " безчет пъти " без основни последствия.

Очаква се след пенсионирането си Гьормез да стане ректор на нов турски университет, написа " Хюриет дейли нюз ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Турция (330)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР