Новият продукт на Huami се очаква на пазара до една

...
Новият продукт на Huami се очаква на пазара до една
Коментари Харесай

Прозрачна N95 маска се дезинфекцира сама

Новият артикул на Huami се чака на пазара до една година

Прозрачната маска на Huami употребява ултравиолетова светлина за стерилизация
(илюстрация: Huami)

Huami, производителят на носима електроника за Xiaomi, създава транспарантна защитна маска. Особеност на продукта е потреблението на ултравиолетова светлина за стерилизация на вградените дихателни филтри.

Свързана към контакта посредством USB кабел, маската може да се дезинфекцира независимо в границите на 10 минути. Дезинфекцира се единствено вътрешността на маската. След приложимост притежателят ще би трябвало да я почисти и извън.
още по тематиката
Новата маска се назовава Aeri и съгласно компанията не отстъпва на респираторите N95 във връзка с успеваемост (предпазва от поемане на частици с величина 0,3 микрона и повече) – най-малко на хартия, тъй като сега създаването е на стадий идея.

Но в случай че концепцията стане действителност, Aeri може доста да усили времето, належащо за потребление на една и съща маска. Всеки филтър за маска Aeri е планиран за приложимост в продължение на един месец и половина, а това е доста по-дълго от времето, което стандартните медицински маски и респиратори N95 могат да обезпечат.

Маската Aeri има модулен дизайн, който разрешава да бъде оборудвана с спомагателни принадлежности – да вземем за пример, стилен вентилатор за по-удобно дишане. Huami е направила маската транспарантна най-малко по една причина – системите за различаване на лица да могат да разпознават индивида, който я носи.

Според представител на компанията, представен от TechCrunch, е значимо също хората да виждат лицето на събеседника си, тъй че да се усещат по-комфортно. Това е още една причина маската да е транспарантна.

Huami към момента не е оповестила цената на Aeri. Обикновено на компанията са нужни към 6-12 месеца, с цел да сътвори нов артикул на носимата електроника – от концепцията до стартирането на пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР