Новият президент на централната банка на САЩ (Федералният резерв) Джероум

...
Новият президент на централната банка на САЩ (Федералният резерв) Джероум
Коментари Харесай

Новият шеф на Фед ще започне кариерата си с вдигане на лихвите, прогнозират анализатори

Новият президент на централната банка на Съединени американски щати (Федералният резерв) Джероум Пауъл евентуално ще завърши първото си съвещание по паричната политика, което стартира през днешния ден и приключва на следващия ден, с повдигане на лихвите, с цел да задържи в верния път първата стопанска система в света, подтиквана от политиката на Доналд Тръмп.

" Почти е несъмнено ", че Фед ще вдигне с четвърт процентен пункт дневните си лихви, с цел да ги фиксира в коридора от 1,50 на 100 до 1,75 на 100, предвижда пред Агенция Франс Прес Тим Дюи, професор по стопанска система в университета в Орегон, спецалист по политиката на Фед. Мнението на Дюи споделят повече анализатори.

Финансовите играчи ще наблюдават с изключително внимание новите стопански прогнози на Фед, което евентуално ще поправя нагоре оценката си за растежа, а може би и за инфлацията.

Утре в 18:30 часа по Гриуич Джероум Пауъл ще даде първата си конференция отпред на централната банка на Съединени американски щати.

Други анализатори са по-предпазливи. Сред тях е Кати Бостанчик от Oxford Economics и съгласно нейната оценка Фед ще изчака да види дали инфлацията се форсира преди да пристъпи към съответни дейности, евентуално през юни.

Оценката за конюнктурата наподобява се е трансформирала в Съединени американски щати след отдръпването на Джанет Йелън от управителния пост на централната банка при започване на годината, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР