Новият президент на БФС Георги Иванов направи първите значими назначения,

...
Новият президент на БФС Георги Иванов направи първите значими назначения,
Коментари Харесай

Георги Иванов започна с промените в БФС. Назначи нови директори

Новият президент на БФС Георги Иванов направи първите значими назначения, откогато бе определен на изключителния конгрес предишния месец.

Кирил Котев заема предходната служба на Гонзо - механически шеф. А основният методист Лъчезар Димов е нараснал като шеф Развитие на детско-юношеския футбол. Двамата пловдивчани ще работят в екип.

Горното става ден преди първото съвещание на новия Изпълнителен комитет, пренасрочен от края на март за 3 април от 13 часа в " Бояна ". На сбирката ще бъдат решени и други промени, най-много в самия ИК и структурата на централата.
Кирил Котев
Той ще бъде директно виновен за работата на всички национални тимове, на треньорската школа към БФС, както и за развиването на детско-юношеския и женския футбол.

„ Благодаря на президента на Българския футболен съюз, господин Георги Иванов, за поканата да се причисля към екипа му и да заема такава виновна позиция. Всички дружно ще работим интензивно за бъдещето на българския футбол ”, съобщи пред уеб страницата на БФС някогашният бранител, който бе част от националния тим на Евро 2004 - последното огромно състезание, на което селекцията ни взе участие.

Кирил Котев е роден на 18 април 1982 година в Пловдив. Като състезател е повторен първенец на България - през 2004 година с " Локомотив " (Пловдив) и през 2008 година с ЦСКА. С “червените ” печели и Купата на България през 2006 година, а през 2015-а взема трофея с " Черно море ". След края на дейната си кариера натрупа управнически опит като основен селекционер и състезателен шеф на ЦСКА 1948 в интервала 2018-2024 година През това време тимът влиза в елита, стига до бронзовите медали в шампионата и играе край за Купата.
Лъчезар Димов
Димов се причисли към екипа на БФС през лятото на 2022 година и за по-малко от 2 години в ролята си на основен методист съумя да построи единна методология и философия за развиването на националните тимове, интегрирайки най-модерните европейски практики, написа на официалния сайт на БФС за специалиста.

Сред основните планове, ръководени от Лъчезар Димов, е Турнир на гениите - неповторима по рода си конкуренция, която включва проектонационални селекции до 14 година от 6 разнообразни области на България. Това е процедура, заимствана от Германия, където години наред Димов учи и работи.

В края на предходната година Димов показа и книгата си „ Пътят на гения “, която разкрива философията на БФС за работата в детско-юношеския футбол и развиването на подрастващите.

" Оттук нататък наред с досегашните ми функционалности, които съм изпълнявал като основен методист и отговорник за юношеските национални тимове, проектонационали, различаване и насърчаване на гении, ще давам отговор и за цялостното развиване на детско-юношеския футбол ”, съобщи Лъчезар Димов, представен от БФС.

Преди да се причисли към БФС, той работи като треньор и анализатор в немския футбол - в школата на " Кьолн ", както и в Германския футболен съюз. Димов получава дипломата си в специалността „ Спортни науки и треньорска активност “ в един от най-престижните спортни университети в света - този в Кьолн, а след това приключва сполучливо и курса на УЕФА Академия по Футболен мениджмънт (UEFA CFM).

През 2014 година стартира образование, а по-късно и работа като анализатор към националните тимове на Германия под управлението на тогавашния селекционер Йоаким Льов. През 2016 година започва и като треньор в детско-юношеската школа на " Кьолн ", където се среща с треньорска методология, която след това съумява да интегрира в България.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР