Новият премиер на Франция Габриел Атал отдели внимание селскостопанския сектор

...
Новият премиер на Франция Габриел Атал отдели внимание селскостопанския сектор
Коментари Харесай

Френските политици ухажват гневните фермери в страната

Новият министър председател на Франция Габриел Атал отдели внимание селскостопанския бранш на страната този уикенд, в отговор на възходящото неодобрение на селскостопанските служащи, ядосани от бюрокрацията и високите разноски.


Друга изгряваща политическа звезда, Джордан Бардела от крайнодясното " Национално обединяване ", също разгласи съчувствието си към фермерите, " на които им е писнало от рестриктивните мерки, наложени от „ Европа на Макрон “, съобщи Агенция Франс Прес.

Атал, говорейки на обществена среща в централния град Сен-Лоран-д " Ани, настоя, че селското стопанство е " безусловно значима тематика... която одобрявам доста съществено ".

Като похвали фермерите в нацията, той даде обещание да работи, с цел да улесни живота им, като понижи ненужната администрация.

Почти по същото време Бардела посети млечна плантация в Кейрак, на югозапад, заклеймявайки политиката на президента Еманюел Макрон.

Нараства гневът против " Европейския съюз и Европа на Макрон ", които желаеха " гибелта на нашето земеделие ", съобщи Бардела, член на Европейския парламент.

" Френските фермери са изложени на нелоялна конкуренция от артикули от целия свят, които не съблюдават строгите стандарти, които би трябвало да съблюдават ", добави той.

Бардела ще води " Националното заседание " на европейските избори през юни. Някои политически наблюдаващи считат, че това може да съставлява огромно предизвикателство за главните партии във Франция.

„ Не устоявам повече “

В цялата страна френските фермери показват гнева си през последните седмици и имат дълъг лист от недоволства.

Те са недоволни от възходящите разноски, възбраните за пестициди, позволени за приложимост в други елементи на света, възприятието, че са смазани от строгите стандарти, и това, което считат за нелоялна конкуренция от украинския импорт.

Цената на дизела е друга мъчителна точка, проблем, който оказа помощ за разпалването на митингите на жълтите жилетки, които предизвикаха на Макрон толкоз доста проблеми по време на първия му президентски мандат.

В южната област Окситания група аграрни служащи започнаха обсада на автомагистрала A64 късно на 18 януари в Карбон, на към 45 километра югозападно от Тулуза.

На 20 януари десетки трактори към момента блокираха пътя, като към стотина протестиращи се събраха в спонтанен лагер.

„ Стигаш до миг, в който не можеш да издържиш повече “, сподели Беноа Фуркад, 50-годишен производител на зърнени култури.

" Ако Франция в миналото забрани спорния палач на бурени глифозат, той ще остави нивите си и ще подам молба за работа в най-близката фабрика ", зарече се той.

„ Не сме щастливи да пречим на хората по този метод. Но по какъв начин другояче да създадем по този начин, че да ни чуят? “, попита Никола Суспене, 44-годишен фермер, който е и кмет на близкото село.

Кабинетът на президента Макрон инструктира префектите в цяла Франция да излязат и да се срещнат с фермери този уикенд. Премиерът Атал ще се срещне с водачите на главните аграрни съюзи.

По-късно тази седмица държавното управление би трябвало да показа най-новите си проекти за това по какъв начин да помогне на идващото потомство фермери - междинната им възраст сега е 51,4 години.

Новите проекти към този момент бяха подложени на рецензия от бранша и избрани като прекомерно плахи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР