Новият политически сезон при всички положения ще бъде труден. Това

...
Новият политически сезон при всички положения ще бъде труден. Това
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: ротацията ще бъде много по-лесна от създаването на коалицията

Новият политически сезон при всички положения ще бъде сложен. Това счита политологът Цветанка Андреева. " Ще има редица тествания. Но в политически смисъл той е елементарно прогнозируем, по тази причина е и по-спокоен. Ние знаем, съвсем по дати, какво следва да се случи. Знаем какъв вид ротации ще се случат, за политическата логичност на ротацията. Знаем институционално по какъв начин тя ще се случи. Така че този сезон, на фона на предишните, които приличаха на френските конвенти от Френската гражданска война, някак наподобява по-стабилен ", добави тя в ефира на NOVA.

Решението на съда за измененията в Конституцията няма да дестабилизира политическата система, в смисъла на постигане до рецесия, твърди Андреева. " Това би било следващата компликация, която обаче може да бъде позволена. Това ще бъде тестване пред политическата класа ", посочи тя.

" Президентът, в този политически сезон и в идващия, ще бъде най-силният опозиционен водач на ръководството ", уточни политологът.

По думите ѝ ротацията ще бъде доста по-лесна от основаването на обединението. " Много по-труден беше оня миг – да се построи логиката на обединението, логиката на парламентарното болшинство. А в този момент към този момент разполагаме с доста устойчиво и огромно парламентарно болшинство ", сподели Андреева.

Според нея тандемът Денков – Габриел е съвършен в смисъла на това, че са се сработили персонално и личностно. " Тези двама водачи не си покачиха звук. Те управляваха в съгласие и естетика. Те ще бъдат представители на партиите, които ги излъчват ", добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР