Новият пакет от военна помощ за Украйна надхвърля правомощията на

...
Новият пакет от военна помощ за Украйна надхвърля правомощията на
Коментари Харесай

The American Conservative: Байдън сладко пее за американския военно-промишлен комплекс и дебелите генерали

„ Новият пакет от военна помощ за Украйна надвишава пълномощията на президента “

Президентът Джо Байдън разгласи идващия пакет военна помощ за Украйна за съвсем три милиарда $. Това стана известно предходната сряда. Това ще бъде най-голямата помощ за Киев за битка с Русия, отпусната от администрацията на Байдън от края на февруари, написа The American Conservative.

„ Пакетът от военна помощ от 2,98 милиарда $ беше най-големият, възложен от администрацията на Байдън от края на февруари, когато започнаха боевете. Той включва ракети с лазерно ориентиране, шест зенитно-ракетни системи NASAMS с спомагателни муниции, 24 контрабатарейни радара, безпилотни летателни апарати Puma, системи за битка с дронове Vampire, 245 000 снаряда за 155-мм оръдия, 65 000 мини за 120-мм минохвъргачки, както и спомагателни средства за образование на украинските военни и за поправки ”, споделя създателят на публикацията Брадли Девлин (Bradley Devlin).

Но в този момент неотложните проблеми на страната се трансфораха в приоритет пред продължаващия към този момент седми месец далечен спор. Новините са доминирани от вътрешните проблеми като решението на Върховния съд за абортите, инфлацията, офанзивата на ФБР против някогашния президент Доналд Тръмп и идните междинни избори. Продължаващата помощ на Съединени американски щати за Украйна избледня на назад във времето.

Въпреки че през днешния ден спорът не притегля толкоз внимание, колкото напролет, това не значи, че потокът от оръжия /и надлежно от пари на данъкоплатците/ е пресушен. Всичко е тъкмо противоположното.

„ Предишният пакет от помощи беше разгласен предишния петък. 775 милиона $ ще бъдат употребявани за доставяне на Украйна с нови ракети, артилерийски установки и бронирани транспортни средства. Но сред двата пакета има огромна разлика във връзка с механизмите за разходване.

Първият пакет от 775 милиона е за оръжие от съществуващите арсенали с американско въоръжение и военна техника и не се разграничава от военната помощ, която е била предоставяна на Украйна преди. Вторият пакет са покупки или поръчки от военните подизпълнители. Този месец администрацията разгласи още два пакета помощ, $550 милиона и Щатски долар 1 милиард.

Част от помощта от пакета, разгласен в сряда, ще бъде доставена по-бавно, защото доста зависи от запасите от оръжия, налични за военните контрактори. “ Това сподели пред репортерите представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кирби.

„ Честно казано, всичко ще зависи от типа на въпросното оръжие. Нещо ще отнеме време за създаване и произвеждане на артикули “, добави той.

В коментара си Кирби разясни, че администрацията на Байдън отхвърля да изпразни съществуващите американски ресурси, само че това не значи, че бюджетът на Конгреса за закупуване на материални ресурси от складовете е изразходван.

Преди това администрацията на Байдън употребява президентските пълномощия, с цел да изтегли доставки от запасите, с цел да приложи други пакети за помощ. Президентските пълномощия за осъществяване на такива тегления нормално възлизат на 100 милиона $ в парично изражение за фискална година и тези средства се употребяват, когато зародят непредвидени обстановки в националната сигурност и Съединени американски щати би трябвало да работят бързо. През май 2022 година обаче Конгресът усили тази сума 110 пъти до 11 милиарда $.

Новият пакет от помощи надвишава президентските пълномощия за евакуиране. Парите няма да се употребяват за заплащане на оръжия от съществуващи ресурси, а непосредствено на изпълнителите, които ще ги произведат.

„ Това ще разреши на Украйна да получи зенитно-ракетни системи, артилерийски системи с муниции, средства за битка с дронове и радари, което ще й помогне да се отбрани в бъдеще “, изясни Байдън сходни разноски.

За военно-промишления комплекс думите на президента звучат като сладка музика.

За двадесет години американска военна случка в Афганистан военно-промишленият комплекс е взел съвсем половината от 14-те трилиона $, изхарчени от Пентагона. След края на афганистанския спор опцията да се вършат пари от войната изчезна. Но различен спор пристигна на помощ на военните реализатори.

„ Съединени американски щати нямат национални ползи в Украйна и могат да изгубят доста, като се има поради, че Русия е нуклеарна мощ “, счита създателят.

Но Байдън даде обещание, че Америка ще продължи да бъде дружно с Украйна.

Като цяло Съединените щати отпуснаха военна помощ на Украйна на стойност 13,7 милиарда $. Това неведнъж надвишава бюджетите на редица значими федерални стратегии.

И размерът на военната помощ за Украйна единствено ще се усилва, защото по този начин Байдън обезпечава на военно-промишления комплекс потоци от облаги в средносрочен и дълготраен проект.

Повечето членове на Конгреса не желаят да се опълчват на новата дойна крава на американския военно-промишлен комплекс. Въпреки това републиканецът от Северна Каролина Дан Бишоп в изявление за American Conservative сподели: „ Не би трябвало да изпращаме на Украйна нито един $, да не приказваме за три милиарда.

Вече сме похарчили доста повече, в сравнение с всеки от нашите европейски съдружници е подготвен да похарчи, само че в това време не можем да съберем даже дребна част от тези средства, с цел да подсигуряваме сигурността на личната си граница. Това безмилостно финансиране е отличен образец за America Last /Америка на последно място/.

С актуалните разтърсвания и неодобрение вкъщи, обществото разбираемо ще пренебрегне идващия пакет от помощи, който отплава от Америка.

Точно това желаят дебелите генерали, готвещи се да обхванат военния бюджет за фискалната 2023 година – въпреки всичко той може да доближи трилион $, заключава създателят.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР