Новият орган, който американски учени откриха, се намира в различни

...
Новият орган, който американски учени откриха, се намира в различни
Коментари Харесай

Разкриха къде се намира новооткрития човешки орган, който може да спаси човечеството от рака

Новият орган, който американски учени откриха, се намира в разнообразни елементи на тялото - в кожата, в стената на кухите органи, в мускулите. Органът се назовава – интерстициум и е открит при проучване със специфичен лазарен микроскоп, оповестява bTV.
Според американските учени новооткритият орган до момента е бил подценяван. А ролята му може да се окаже основна за разпространяването на рака.
„ Това, което е сред колагенните снопове и еластичните снопове, което ние назоваваме съществена субстанция, те това го назовават интерстициум. То е гелоподобна материя”, изясни акад. Овчаров.Почетният ректор на Медицинският университет - София учен Владимир Овчаров обаче изяснява, че в научната обява не се загатва нов орган. Там се разказват в детайли пространства към лимфните капиляри, които и до момента са били известни на науката.
Учените са открили, че при започване на капилярите, междуклетъчното вещество е по-течно. Вероятно, точно посредством него ракови кафези навлизат в лимфните капиляри и оттова до лимфните възли и по този начин стартира разпространяването на разсейките. Академик Овчаров обаче е песимистичен, че откритието ще докара до пробив в битката с рака.

Както БЛИЦ писа, откритието е било направено инцидентно по време на ендоскопия, когато медиците изследвали стомашно-чревния тракт на пациент.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР