Новият национален отбор за юноши до 17 години започва пътя

...
Новият национален отбор за юноши до 17 години започва пътя
Коментари Харесай

Националите до 17 години тръгват по пътя към Европейското с два мача със Словакия

Новият народен тим за юноши до 17 години стартира пътя към Европейското състезание, което ще се организира през 2023-а година в Унгария, а за родените през 2006-а година момчета летвата е вдигната доста високо.

Само преди няколко седмици техните " батковци " участваха на Европейското състезание в Израел.

Макар и да се прибират единствено с 1 точка, те няма от какво да се срамят. Най-напред жребият им прати двата най-силни тима на цялото състезание - Франция и Нидерландия, които в последна сметка си оспорваха и шампионската купа. А след края на Евро 2022 бранителят Мартин Георгиев си обезпечи трансфер в Барселона.
 Гонзо: Ще бъда непрекъснато до Кръстаич
Гонзо: Ще бъда непрекъснато до Кръстаич

" Има моята цялостна поддръжка "

Треньорът, който поема набор 2006, е същият - Йордан Петков. Новата групировка U17 през есента ще влезе в тежка квалификационна група с тимовете на Турция, Швейцария и Сан Марино. Мачовете ще се играят от 13-и до 19-и октомври и България е хазаин на групата.

" Дано това, което се случи с момчетата от набор 2005, да се случи най-малко още един път. Това Европейско състезание беше неповторимо преживяване за всички нас. Разбира се, всички мачове съм ги гледал още и още. Като имаме поради какви ни бяха противниците в Израел, мога единствено да се гордея с нашия тим, сподели Петков, на който със идващия набор 2006 му предстоят едвам пет мача като подготовка преди да влезе в Европейските квалификации.

Набор 2006 към този момент изигра няколко контроли, взе участие и на шампионат. Първото предизвикателство за това лято за новата селекция е в края на август. От 20-и до 25-и другия месец Йордан Петков ще събере тим, който ще има два мача със Словакия. Седмица по-късно отново за два дуела в София гостува и Азербайджан. И след още един лагер през септември, треньорът ще би трябвало да дефинира групата, която ще се бори за квота в първата подготовка.

" Ако имам покана да работя в мъжкия футбол, ще бъде супер! Но в случай че не се случи, не е никакъв проблем. Аз обичам да работя с деца, за мене е голямо наслаждение да ги виждам по какъв начин порастват и се развиват. Не е по никакъв начин елементарно, тъй като те са във възраст, когато доста се трансформират ".

Според него да се вкарват юношите в мъжките шампионати в Трета лига като втори тим е доста положително решение. В Трета лига ще играят съвсем всички негови ученици от набор 2005 и упованията са те да прибавят още качества.

" Има отрицателен миг, че в случай че остане единствено този втори тим, би трябвало да събереш група от 35 индивида. И ще има отпаднали деца, които могат да играят в " Зона София " за юноши. Но множеството от 18-19-годишните момчета са си към този момент мъже и те би трябвало да играят състезание за мъже.

" Преди 4-5 години Елитната група до 19 години беше доста мощна, само че тогава пък дълго време нямаше Елитна U15. Сегашната конструкция ще бъде доста по-полезна за младите, уверен е треньорът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР