Новият нападател на хърватския шампион Риека - Валери Божинов, даде

...
Новият нападател на хърватския шампион Риека - Валери Божинов, даде
Коментари Харесай

Божинов: В този Милан мога да играя без проблеми, талантът ми е за Реал Мадрид

Новият нападател на хърватския първенец Риека - Валери Божинов, даде малко изявление за италианския " Gazzetta dello Sport. Бившият национал на България, който е чудесно прочут на Апенините, откакто дебютира едвам 15-годишен в Серия " А " с екипа на Лече, разяснява идния конфликт сред Лудогорец и Милан. Покрай прогнозата си за конфликта в Разград, Валери разгласи, че без проблеми би играл в сегашния състав на " росонерите ", а геният, който има, е за испанския исполин Реал Мадрид.

- Като нападател сте вкарали два гола на Милан и два на Лудогорец. Какъв мач ни чака в четвъртък?
- Оспорван. Милан, както и цялата Серия " А ", към този момент не е на това високо равнище, което познавах аз. В Ювентус делях една стая с Недвед, който завоюва " Златната топка ". Вкарах първия гол на " Сан Сиро " на 6 януари 2005 година, когато беше притежател на " Златната топка ". Вкарах на тим, в който бяха Дида, Кафу, Неста, Малдини, Пирло, Кака. Отидох там и си мислех: " Само всичко да мине добре и съм подготвен да ви оставя трите точки ". В средата на терена играеше Гатузо. Рино е легенда, с времето той ще стане новият Моуриньо. В сегашния Милан бих играл без проблеми и не тъй като Силва и Калинич имат проблеми в последно време. Ще играя, тъй като съм на тяхното равнище. Кутроне ми харесва, само че още не е звезда. Харесва ми момчето, тъй като знае какво прави.
Valeri Bojinov novi je igra @NKRijeka: " Hvala Rijeci što mi je pruila ruku "

Više proitajte https://t.co/lwc2VQigWf#ZajednosmoRijeka pic.twitter.com/Oxzgi0txgW
— NK Rijeka (@NKRijeka) February 7, 2018 - Гатузо като Моуриньо, за какво?
- 24 март 2010 година, Парма - Милан 1:0. Вкарах решаващия гол в 90-ата минута. Онзи сезон Милан и Интер се бореха за купата. След мача посветих попадението на Моуриньо, който доста одобрявам и почитам. Той ми се обади на идващия ден, а аз му затворих телефона. Мислех си, че е смешка. Оттогава поддържаме контакт. Той е психолог, мъдрец и комуникатор. Всичко това е доста значимо във футбола. От неговото другарство, както и на други огромни имена във футбола, в никакъв случай не съм се облагодетелствал.

- Лесно ли ще е на Милан против Лудогорец?
- За тях българското състезание е играчка. Желанието им, както и на други разрастващи се тимове от Балканите, е да се утвърдят в Европа. Те са доста впечатляващи при скаутите, имат екип цялостен с чужденци, като продават един скъпо и купуват 10 на неговото място.
A 32 anni Valeri #Bojinov milita nel Rijeka e spavaldo afferma: " In questo #Milan giocherei senza problemi " https://t.co/mJLW3GJWF7
— Goal Italia (@GoalItalia) February 14, 2018 - Защо Божинов, гений, който вкарваше голове в Серия " А " като тинейджър, в този момент е в Риека като свободен сътрудник?
- С моя гений би трябвало да играя в Реал. Сбърках доста още като момче, бях избухлив, неблагоразумен. Сега съм зрял и имам две деца - Валери младши и Никол. Още в Лече играех с хора като Вучинич, Шевантон, Джакомаци, тим, който през днешния ден може дори да завоюва Скудетото. Пристигнах тук и не е зле. Все отново преди няколко седмици те завоюваха с 2:0 против Милан, тъй че не съм в някакво си отборче...
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР