Новият началник щаб на армията на талибаните, Кари Фасихудин, обеща

...
Новият началник щаб на армията на талибаните, Кари Фасихудин, обеща
Коментари Харесай

Началникът на армията на талибаните се зарече да смаже дисидентите в Афганистан

Новият шеф щаб на армията на талибаните, Кари Фасихудин, даде обещание да смаже афганистанските дисиденти, които дестабилизират страната с говорене за опозиция, етнически права и народна власт, съобщи ДПА.

Високопоставеният боен пълководец на талибаните беше представен от няколко локални медии и проталибански профили да се е изказал на заседание в Кабул през днешния ден.

Фасихудин, прочут като " Завоевателя на Севера " измежду талибаните, настоял, че дисидентите се опитвали да нарушат сигурността и да вкарат страната в революция.

Той сподели, че са в ход съвещания за основаване на мощна войска в близко бъдеще, която да може да отбрани страната.

Твърдите кораби превзеха столицата на Афганистан предишния месец след разпадането на 300 000 въоръжени сили на страната. Ислямистките бойци също са иззели оръжията, боеприпасите и оборудването на предходното държавно управление, в това число военни самолети.

След рухването на Кабул, водачът на антиталибаните Ахмад Масуд образува Националния фронт на опозиция в Афганистан, с цел да се бори против тях в провинция Панджшир в страната.

Масуд също разгласи " национално въстание ", което докара до всеобщи демонстрации в няколко следени от талибаните провинции.

Талибаните направиха голяма атака против Панджшир, до момента в който поеха контрола над провинцията и принудително потиснаха стачкуващите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР