Новият министър на здравеопазването няма да бъде лекар. Това коментира

...
Новият министър на здравеопазването няма да бъде лекар. Това коментира
Коментари Харесай

Новият министър на здравеопазването няма да бъде лекар, призна Цветанов

Новият министър на опазването на здравето няма да бъде доктор. Това разяснява в Русе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов .

Той съобщи, че е признателен, че с сътрудниците от Обединените патриоти са постигнали цялостен консенсус и ще дадат огромен заем на доверие на бъдещия министър на опазването на здравето. " Не очаквайте от мен да кажа името, тъй като това е от компетентността и пълномощията на министър-председателя ", сподели Цветанов.

На въпрос дали финансист би управлявал по-добре Министерството на здравеопазването , Цветанов съобщи, че това е по този начин, тъй като " парите се усилват годишно и считаме, че сходен метод би бил потребен, с цел да се избегнат всевъзможни въздействия на избрани кръгове в сферата на опазването на здравето ".

В крайдунавския град Цветанов взе участие довечера в работна среща с представители на структурите на партията от региона, депутати, общински съветници и кметове. Русе ще бъде хазаин и на изнесено съвещание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, на която Цветанов е ръководител.

Той изясни, че ще се прегледа отчета за измененията сред първо и второ четене в Закона за Министерството на вътрешните работи . По думите му в тях доста значим детайл е " Синята карта " , която да облекчи квалифицирани фрагменти от чужбина да бъдат назначавани и да идват в страната ни.

По-късно във вторник ще се състои и взаимно съвещание с членовете на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на депутатите на Народното събрание на Румъния.

Цветанов съобщи, че тогава заместник-директорът на Гранична полиция ще изнесе презентация, обвързвана с миграцията, а заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов ще приказва за готовността на България за идното европредседателство в бранш " Сигурност " .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР