Новият министър на външните работи на Германия подчерта необходимостта от

...
Новият министър на външните работи на Германия подчерта необходимостта от
Коментари Харесай

Новият германски външен министър посети Полша

Новият министър на външните работи на Германия акцентира нуждата от опазване на европейското единение по време на визитата си през вчерашния ден в Полша - непокорна членка на Европейския съюз, която следва собствен личен път по някои въпроси, съобщи Асошиейтед прес.

Хайко Маас, за който това беше второто посещаване, откогато пое поста тази седмица, акцентира на тесните връзки сред двете прилежащи страни.

"Въпреки другите мнения на места, Полша и Германия са незаменими съседи и другари ", сподели Маас след диалозите с полския си сътрудник Яцек Чапутович.

Двамата министри се застъпиха за възкръсване на Ваймарския триъгълник - платформа за политическо съдействие сред Германия, Франция и Полша.

Двамата се изрекоха и за обща реакция на Европейски Съюз относон отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал на английска земя, съобщи Франс прес.

"Полша е за твърда реакция на тази невиждана офанзива. Ние считаме че нарушаванията на интернационалното право би трябвало да бъдат порицани и глобени от междунардната общественост ", сподели Чапутович на конференцията с Маас.

"Смятаме, че казусът не може да остане без последствия и че би трябвало да се обясни. Информациите, с които разполагаме в този момент, сочат в една посока, само че това още не е открито ", сподели немският министър.

"Би било добре да имаме обща европейска линия ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР