Новият медицински информационен портал за пациенти избира очното здраве за

...
Новият медицински информационен портал за пациенти избира очното здраве за
Коментари Харесай

ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗРЕНИЕТО

Новият медицински информативен портал за пациенти избира очното здраве за своя първа идея

   ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗРЕНИЕТО

На 12 октомври означаваме Световния ден на зрението, който има за цел да увеличи осведомеността по отношение на проблемите на очното здраве и да насърчи положителните практики за грижа за очите.

На особено събитие новият медицински информативен портал за пациенти diagnosa.info разгласи, че се причислява към самодейността на Международната организация за попречване на слепотата (IAPB), фокусирана върху значимостта на грижата за очите на работното място.

Кампанията предизвиква работодателите да усвоят положителни практики за очното здраве в изгода сигурността и продуктивността на милиони чиновници. Първата стъпка е да се даде приоритет на персоналната грижа за очите, споделяйки хаштага #LoveYourEyes.

Инициатива се поддържа и от Рош България.

„ Нашата задача е да предоставяме на пациентите настояща и научнообоснована здравна информация, интегрирайки най-хубавото от актуалната здравна процедура и фармацевтичната промишленост. Работим за един свят, в който пациентите са освен добре осведомени и осъзнати за своите болести и потребности, само че също интензивно и отговорно способстват за лечебно-диагностичния развой, за реализиране на най-хубави резултати. ” – изяснява задачата на доктор Мария Трифонова, създател на портала.

„ Знанието е мощ, зрението – също, по тази причина взехме решение да стартираме с очното здраве като сериозен медицински и социалнозначим проблем. Загубата на зрение има опустошително влияние – физически, прочувствено и стопански – върху пациентите, техните фамилии и близки, като допълнително от половината случаи би могла да бъде предотвратена с предварителна защита, ранна диагностика и съответно лекуване. ” – споделя доктор Иван Томов, съосновател на.

С акцията за Световния ден на зрението Международната организация за попречване на слепотата (IAPB) и целят и създаване на дейна позиция на обществото по тази тематика.

Това би помогнало за смяна в метода, по който здравната екосистема вижда и ръководи очните болести, посредством образуване на просвета за предварителна защита, ранна диагностика и навременно, съответно лекуване с новаторски подходи.

Въпреки че България е измежду страните, чиито непосрещнати здравни потребности са съществени, зрителното здраве не е измежду целите в плана за „ Национална Здравна Стратегия 2030 ”.

Според експертите някои заболявания, водещи до ослепяване, нямат признаци, по тази причина е значимо да преглеждаме постоянно очите си.

Всеки, който има интерес да се запознае с проблемите на очното здраве и да научи повече за това какво съставляват болести като:

глаукома катаракта възрастова макулна дегенерация диабетна ретинопатия и диабетен макулен едем синдром на сухото око

или просто желае да получи справедливи здравни препоръки по отношение на грижата за нашите очи – може да посети diagnosa.info.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР