Новият лот на автомагистрала Струма“ изцяло разбива стереотипа за пътна

...
Новият лот на автомагистрала Струма“ изцяло разбива стереотипа за пътна
Коментари Харесай

Хеликоптерна площадка и зони за отдих в новия лот от АМ „Струма“

Новият лот на автомагистрала „ Струма “ напълно разрушава стандарта за пътна права в България и разкрива нови хоризонти за развиване на транспортния и туристическия отрасъл посредством модерни технологии за сигурност, построени благодарение на Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “.

В цялостна услуга на бизнеса в правата са обезпечени приветливи зони за отдих, които поради наложителните почивки за професионалните водачи, са значим фактор тежкотоварният трафик да избра България за маршрутите си.

„ Шофьорите употребяват паркинга, могат да се изкъпят и обръснат, има постоянно топла вода и постоянно е топло. Смятам, че това е плюс като цяло за бизнеса “, изяснява Ива Димитрова, шеф на компанията, поддържаща паркингите на Автомагистрала „ Струма “.

„ Паркингът е прекрасен. Има тоалетна, чисто е, хубаво е “, споделя и сърбинът Сладжан Станойкович, водач на тежкотоварен камион. Българският му сътрудник Димитър Цеков добавя, че с помощта на новите паркинги има къде да спре и да направи пауза, и да спи умерено.

Зоните за отдих са опция и за хилядите рейсове, пътуващи от и за Гърция, също да има къде да стопират за пауза, а това носи добавена стойност на услугата, която родните туроператори оферират.

„ Изключително значимо и належащо за всички, които пътуват с рейсове. Същото се отнася и за самостоятелните туристи, пътуващи със личен превоз “, разяснява нововъведенията и Здравка Чимева, представител на туроператорска компания.

На Автомагистрала „ Струма “ са построени интелигентни системи за уведомяване, като цялата информация се свежда до водачите във тип на предизвестия на специфични табла.

„ Предупреждаваме за безусловно всички типове сюжети – мъгла, мощен непряк вятър, дъжд, изобилен снеговалеж “, изяснява Иван Кунев от Областно пътно ръководство Благоевград.

За водачите това е извънредно скъпо – по този начин всеки може да се ориентира и в случай че има мъгла на пътя да вземем за пример, да провежда времето си по този начин, че да дойде в точния момент.

Със средства от Европейския съюз и тунел „ Железница “ по Автомагистрала „ Струма “ - най-дългият тунел в България, ще разполага с най-модерните системи за сигурност и реакция при повреди, само че и с нещо доста повече – хеликоптерна площадка от южната страна на оборудването, която ще подсигурява намесата на въздушна кола за спешна помощ при положение на нужда.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР