Новият летен туристически сезон вече чука на вратата, но с

...
Новият летен туристически сезон вече чука на вратата, но с
Коментари Харесай

Проблем! Изпариха се кошчетата за отпадъци във Варна

Новият летен туристически сезон към този момент чука на вратата, само че с него във Варна идва и доста остарял, даже към този момент брадясал проблем - неналичието на кошчета за боклуци по Крайбрежната алея, Приморския парк и пешеходните сектори в града.

За това алармира консуматор на Фейсбук, видя Varna24.bg .

" Познайте какъв брой кошчета има по алеята и какъв брой хора минават? А по плажовете няма нито едно. ", написа той.

Фотосите са направени през вчерашния ден. Тогава Морската градина и Крайбрежната алея се " пукаха по шевовете ". Стотици варненци и посетители на града бяха излезли по алеите - с цел да се поклонят пред паметника на Апостола на свободата, а по-късно да се разходят в парка или да слязат до плажа, радвайки се на топлото и слънчево време, и трупайки Витамин Д.

Но хората идват " въоръжени " - кой с бутилка вода, кой с безалкохолно, сокче, кафе, закусчица, мокри кърпички... Все неща, които са жизненоважни за една няколко часова разходка в почивния неделен ден.

Но с това въоръжение идва и един позабравен, поради зимата, проблем - неналичието на кошчета, където съзнателния жител да изхвърли отпадъка.

Така за малко време няколкото кошчета, които безусловно се броят на пръстите на едната ръка, разхвърляни от единия завършек на Морската до другия (чийто дължина е 5 километра в едната посока), се препълниха. Препълването докара до нов проблем - гларусите започнаха своите нападения против тях и в търсене на храна, разпиляха отпадъците в огромен периметър.

А има ли човек, който да обича да се разхожда из боклуци?!

От години Варна страда от няколко болести, единият от които е обвързван със съдовете за боклуци. Ту контейнерите преливат, ту липсват кошчета, ту някой ги краде, а последно преди месец, тъкмо Varna24.bg алармира за случая, в който незнайни лица счупиха чисто новите съдове за боклуци по пешеходните централни варненски улици.

Или кошчетата и контейнерите би трябвало да са доста тежки и доста здрави (за да не изчезват безследно или да бъдат местени и крадени), или санкциите да се вдигнат, само че с струпване, тъй че органите на реда да имат полза от сформиране на повечко актове. Само когато се бръкне в джоба на българина, единствено тогава той стартира малко по малко да съблюдава и нормите, и законите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР