Новият кмет на София Васил Терзиев изтъкна, че по-голямата част

...
Новият кмет на София Васил Терзиев изтъкна, че по-голямата част
Коментари Харесай

Васил Терзиев снизходително: Благодаря на Борисов за единия глас, който е дал за мен

Новият кмет на София Васил Терзиев посочи, че по-голямата част от ГЕРБ не са дали избор за него, а за Ваня Григорова от Българска социалистическа партия.

 

В ефира на БТВ Терзиев напомни спорните изявления на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в дните преди балотажа, с думите: " Г-н Борисов си смени мнението няколко пъти. Каза, че е дал своя вот с отвращение за мен. "

 

И най-после с усмивка новоизбраният кмет на София снизходително изрече:

" Все отново благодаря на Борисов за единия глас, който е дал за мен. "

 

В предаването " Лице в лице " Терзиев съобщи, че не е отчаян от дребната разлика с Григорова.

" Разочарование няма никакво, по-скоро има упоритост да върнем доверието в Столична община ", сподели той.

 

И разяснява изказването на Григорова и щаба ѝ, че ще апелират резултата от изборите.

" В правото си са да оспорват. Ние също имаме искания за това, което се случи на първи и втори тур, големите разлики в екзитполовете, секции, в които съм бил със 120 гласа, само че са изчезнали ", разяснява Терзиев и разгласи, че няма аргументи да се тормози от възможен поврат, тъй като знае по какъв начин е реализиран резултатът им - без платен избор.

Терзиев описа, че още през 2019 година е имал предложение от съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов да бъде повдигнат за кмет на столицата.

Той увери, че ще направи всичко допустимо, с цел да бъде изместен Паметникът на Съветската войска от центъра на столицата в музея на социалистическото изкуство.  " Всичко, с което може да се спомага, ще бъде направено, с цел да може този монумент да бъде преметсен – в Музея на социалистическото изкуство или където реши Министерството на културата ", сподели новият столичен кмет.

В Столичния общински съвет ПП-ДБ и " Спаси София " ще има 23 от 61 общински съветници - това ще е най-голямата група, само че без болшинство. Планът на Терзиев е да показа концепциите си на всички обединения в СОС и да търси поддръжка от тях. Обърна внимание, че някои от задачите им се припокриват, по тази причина не би било мъчно се откри поддръжка.

" Хора, които имат опит в дадената област, административен опит. Всеки от тях е специалист в региона си " - по този начин Терзиев разказа хората, които ще бъдат негови зам.-кметове. Те към този момент били избрани, само че имената им ще бъдат оповестени идната седмица.

Терзиев направи поръчка за промяна на Столичния инспекторат като се децентрализира и районните инспектори ще са на тяхно послушание, премисли се работата му, както и заплатите на чиновниците.

Центърът за градска подвижност е общинското дружество, което работи най-добре, съгласно Терзиев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР